EGYSZÜLŐS KÖZPONT || RÓLUNK

   Az alapítvány 2005 óta segíti az egyedülálló szülőket. Valljuk, hogy mind egyedülálló szülőként, mind egyszülős családban felnövő gyermekként mindenkinek joga van az egyenlő esélyekhez és lehetőségekhez. Civil szervezetként többféleképpen támogatjuk azokat a szülőket és gyerekeiket, akik bármilyen oknál fogva – válás, haláleset, örökbefogadás, egyedül vállalt terhesség, stb. – egyszülős családban élnek.

 

  Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány 2018 óta működteti az Egyszülős Központot, amely nemcsak Magyarországon, de nemzetközileg is úttörő kezdeményezésnek számít. A Központ azzal a céllal jött létre, hogy egyenlő esélyt teremtsen a több mint félmillió egyszülős gyereknek és támogató közegként segítse az egyszülős családok mindennapjait. Segítő és közösségi tér is egyben: sokféle gyakorlati segítséget, rendszeres programokat, képzéseket, támogató közösségeket nyújt az egyszülős családban élő szülőknek és gyerekeiknek.

 

  A hozzánk fordulók itt lehetőséget kapnak különböző szakemberek – coachok, pszichológusok, trénerek – vezette csoportokra járni, ahogyan jogi és munkaügyi témákban is kompetens segítséget kaphatnak. Ezen kívül különböző közösségi programokkal, sportolási lehetőséggel is várjuk őket. A gyermekeket délutánonként korrepetálásokkal segítjük, melynek segítségével a tanulást, nem mint kötelezettséget, hanem mint élményt élik meg.

 

  A központ építésekor a legszükségesebb dolgokban való segélynyújtáson túl, a szülők mindennapjainak megkönnyítését is célul tűztük ki. Ennek okán, a földszinten kialakítottunk egy gyermekmegőrzőt és egy kávézót, közösségi terünkben tornaórákat is tartunk. Fontos látni, hogy azok a szülők, akik ténylegesen egyedül vannak, nagyjából sehová nem mehetnek a gyerekük nélkül. Nekik sokszor arra is nehéz időt találni, hogy saját magukról gondoskodjanak.