EGYEDÜLÁLLÓ SZÜLŐK KLUBJA ALAPÍTVÁNY

Magyarországon kb. 300 ezer családból hiányzik az egyik szülő és ezek a családok több mint félmillió gyereket nevelnek. 

 

AZ ALAPÍTVÁNY 2005 ÓTA ÍGY SEGÍTI AZ EGYSZÜLŐS CSALÁDOKAT:

Ingyenes szolgáltatásokkal – jogi konzultáció, pszichológiai segítségnyújtás, gyerektáboroztatás – segíti a családok napi működését

Célzott programokkal támogatja munkavállalási, vállalkozói és társadalmi esélyegyenlőségük megteremtését

Adományokkal támogatja a rászoruló családokat

Nemzetközi kapcsolatokat épít, összegyűjti és megosztja a jó gyakorlatokat

Kutatásokat folytat a családok élethelyzetének jobb megismerésére

Közösségfejlesztő programokkal támogatja az egyszülős közösségek létrejöttét és megerősödését

Össztársadalmi szinten képviseli az egyszülős családokat

Országos hálózatot épít az érintett családok részvételével

Please reload

Az alapítvány 2016 végén, 12 éves működése után lehetőséget kapott arra, hogy Egyszülős Központot hozzon létre Budapesten, amely egy országos hálózat modellintézménye lesz.

NÉHÁNY PÉLDA AZ ALAPÍTVÁNY EDDIGI TEVÉKENYSÉGÉBŐL:

Szociális tevékenység

A szegénységben élő egyszülős családok magas száma miatt az alapítvány szociális feladatokat is ellát: adományokkal (ruha, élelmiszer, tanszer) segítjük a hozzánk fordulókat. Az elmúlt években karácsonykor például 10-15 rászoruló család számára osztottunk ki egyenként 35 kg-nyi tartós élelmiszercsomagot, 2017-ben pedig már 50 egyszülős családnak tudtunk így segíteni.

Táboroztatás

2017 nyarán közel 300 gyermek nagyon kedvezményes nyaralását tettük lehetővé. A korábbi években is szerveztünk már nyári táborokat rászoruló gyerekeknek illetve tehetséges gyerekek táboroztatását segítettük a Messzehangzó Alapítvánnyal együttműködve. 2018-ban hétvégi Erzsébet-táborokban vehetnek részt egyszülős családok, ennek a koordinálását az alapítvány végzi.

Tanácsadás egyedül nevelő szülőknek

A szervezet tanácsadói tevékenysége minden területen szakértők segítségével történik. Nyújtunk jogi tanácsadást, lelki segítségnyújtást, mediációval kapcsolatos tájékoztatást és pénzügyi információkkal is segítjük az egyedülálló szülőket.

Konferenciák szervezése

„… és rajtuk ki segít?”   az egyszülős családokról az első országos szakmai konferenciát rendeztük meg több mint 200 résztvevővel és olyan előadókkal mint Ferge Zsuzsa, Vekerdy Tamás, Lukács Zsolt vagy a brit testvérszervezetet képviselő Nigel Purkis.


"tényleg nem akadály?" –  az egyedül nevelő szülők munkaerő-piaci esélyeiről szerveztönk országos szakmai konferenciát. Az előadók között volt Dr. Frey Mária, Vekerdy Tamás, Dr. Ádám Szilvia vagy a brit kormányzati oldalt képviselő Chris Pond.

 

Partnerségi háló kiépítése

A szervezet számos magyarországi családsegítő, gyerekjóléti szervezettel együttműködve végzi a tevékenységét. Hiszünk abban, hogy egymást támogatva, egymás munkáját erősítve messzebbre juthatunk. Vidéken több helyen is működik már egyszülős klub, az új klubok beindulását segítkük, ösztönözzük.

Nemzetközi partnerségek

Megalakulásunktól kezdve rendkívül nagy hangsúlyt fektetünk a nemzetközi kapcsolatok kiépítésére és fejlesztésére. Számos országban működnek olyan jó gyakorlatok, amelyeket itthon is kiválóan lehetne alkalmazni. A jó nemzetközi kapcsolatok kitűnő példákat és fontos tapasztalatokat is nyújtanak. 2017 óta tagjai vagyunk az Európia Családsegítő Szervezetek Szövetségének, a COFACE-nek.

Please reload

Az alapítvány pénzügyi beszámolói megtalálhatók a birosag.hu oldalon is, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány adatai között.

Bankszámlaszámunk: 62100229-11024635

Írj nekünk!

FONTOS DOKUMENTUMOK

Magyarországon többszázezer családból hiányzik az egyik szülő, nekik szeretnénk segíteni.

Kérjük, segíts Te is adód 1%-ával!  Adószámunk: 18258590-1-02

1% az 1szülőkért.

MAGAZIN

2017 november

Bemutatjuk a készülő Egyszülős Központunkat.

2017 július

Százötven, egyszülős családban élő gyerek nyaralhat augusztusban egy hétig Fonyódligeten az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány szervezésében.

Please reload

LEGFRISSEBB

1/29