ERZSÉBET TÁBOR

Élménybeszámolók a családi hétvégi Erzsébet-táborokról
1/1

TAVASZVÁRÓ TEMATIKUS HÉTVÉGE | 2018. MÁRCIUS

A tavaszváró programok kicsiknek és nagyoknak egyaránt kellemes kikapcsolódást és felüdülést nyújtottak a résztvevőknek A kereszténység legnagyobb ünnepére készülve a húsvéthoz kapcsolódó népszokásokkal is megismerkedhettek az ünnep előtti hétvégén. 

 

"Nagyon jól éreztük magunkat Zánkán :) a szervezés kifogástalan, szuper a segítők nagyon kedvesek oda figyeltek mindenkire hihetetlen türelmesek voltak a szállás is nagyon szuper volt akkorákat aludtunk, hogy még itthon sem alszok ilyen jól :) az étkezés menük adagok 10-ből 10-es :) reméljük lesz még lehetőségünk ilyen jól érezni magunkat a segítségüket nélkül sajnos ilyen pihenésre soha nem lenne lehetőségünk. Csatolva küldök pár fotót, hogy milyen jól éreztük magunkat :)"  

"Fantasztikus volt minden,kisfiam és anyukám is szuperül érezte magát! A recepciósok nagyon kedvesek, de Mindenki,aki csak ott dolgozott.Az ételek bőségesek, és nagyon finomak voltak. A programok változatosak voltak, a gyerekek, felnőttek egy percre sem unatkoztak.Gyönyörű,hatalmas a Tábor, friss, tiszta balatoni levegővel.Csodás meglepetés volt a kürtőskalács, a sült gesztenye és a kis állatsimogató.Lélekmelengető volt a vasárnapi kis istentisztelet.A tábori két cica különösen cuki)  Egyszerűen fantasztikus volt az egész hétvége! Külön köszönet a konyhai dolgozóknak)  A szállásunk is modern volt, tiszta és kényelmes. Szóval nagyon köszönjük Önöknek a lehetőséget mégegyszer, csodás emlékekkel gazdagodtunk)  A haditechnikai park Alex számára is megunhatatlan." Diana 

"Hálás köszönet a lehetőségért, hogy fiam és a nagyszülők eljuthattak Zánkára. Felejthetetlen élményekkel gazdagodva jöttek haza!!

Én is nagyon szívesen mentem volna a fiammal, de úgy gondoltam a nagyszülők jobban "megérdemlik" a kikapcsolódást. Csecsemő kora óta velük élünk, a mindennapokban nagyon sokat segítenek. Bármikor és bármiben számíthatunk rájuk, nagyon sokat jelent a segítségük.

Üdvözlettel: Ragoncsa Andrea"

"Nagyon gazdag, programokban bővelkedő és élményekben gazdagodó hétvégén vagyunk túl. A gyermekeken kívül a felnőttek is találtak maguknak "felnőtt "programot, de jó volt a gyerekekkel együtt játszani, kézműveskedni és újra gyermeknek lenni.

Hálás köszönetem ezért Önöknek."           Székelyhidi Eszter.

MÁRCIUS IFJAK TEMATIKUS HÉTVÉGE | 2018. MÁRCIUS

Ebben a táborban a tavaszi népszokások mellett a márciusi ifjakra is emlékeztek a résztvevők és megismerkedtek a huszár hagyományokkal is. Emellett kreatív kézműves foglalkozások, sportos aktivitások biztosították a családok kikapcsolódását.

 

Ezúttal az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványhoz beérkezett visszajelzésekből válogattunk:

„Szerintem az a legfontosabb egy család életében, hogy közös élmények legyenek, közös programok, mert a gyerekek ezekre fognak emlékezni mindig.”

 

„A gyerekekért élünk, ezért tettük meg ezt a nagy utat!”

 

„Nagyon menő a menzás reggeli, ebéd, vacsora, mert lehet tálcával sorban állni és ilyet nem lehet otthon csinálni, csak táborban.”

 

„Visszajöttek az emlékek, tök jó! Picit megint gyerek az ember.”

 

„A gyerekek el vannak ájulva tőle, nagyon elégedettek vagyunk!”

A gyermekek március 9. és 11. között ismét különleges táborban vehettek részt: szüleikkel, nagyszüleikkel, testvéreikkel együtt kapcsolódhattak ki Zánkán a Családi Erzsébet-táborban.

A táborok kormányzati támogatással valósulnak meg, a családi táborokban történő részvétel pedig nagyfokú összefogáson alapszik: a szervező Erzsébet Alapítvány a Nagycsaládosok Országos Egyesületével, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvánnyal, a Katolikus Karitásszal, a Református Szeretetszolgálattal és a Máltai Szeretetszolgálattal működik együtt.

Az idén második alkalommal megrendezett Családi Erzsébet-táborba Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára is ellátogatott. Novák Katalin elmondta, a Családok évében tíz hétvégén át, összesen ezer család üdülhet a Családi Erzsébet-táborokban. „Bízunk abban, hogy ezzel is egy nagyon tartalmas szórakozást, kikapcsolódást tudunk biztosítani mindenkinek, hiszen a Családok évében is a családok vannak a középpontban” – tette hozzá az államtitkár.

A családi hétvége egyes programjai a március 15-i nemzeti ünnephez illeszkedtek. Számos hagyományos mesterséget próbálhattak ki a táborozók, amelyeken keresztül az 1848-as forradalom jelképei elevenedhettek meg: kötélverő mester által készített nemzeti színű zsinórokból sodorhattak karkötőt, nemezeléssel saját kokárdát alkothattak vagy a Tizenkét pontot is elkészíthették merített papíron. Az idő kegyes volt, így a családok nagy számban vettek részt a szabadtéri hagyományőrző programon is, amely szombat délután egy 1848-as ágyú másolatának eldördülésével, majd autentikus viseletbe öltözött huszárok felvonulásával vette kezdetét. Gyermekek és felnőttek egyaránt megismerkedhettek a huszárok öltözékével, fegyvereivel, korabeli eszközökkel, de a vállalkozó kedvű vendégek huszártoborzón is részt vettek. Közkedvelt volt a nosztalgiafotózás, amely a múltba repítette a családokat, de volt olyan táborozó, aki nem a múltba, hanem a magasba vágyott: az egyik 7 éves kislány kedvence például a falmászás volt.

A játékos programokból sem volt hiány a hétvége során: többek között ugrálóvár, óriás csúszda, pingpong, csocsó, trükkös bicikli, hoverboard várta az örökmozgókat. A gyermekek kézműves foglalkozásokon élhették ki kreativitásukat, de a játékterem is nagyon népszerű volt. Egészen pici, pár hónapos babák és pár éves gyermekek is voltak a Zánkai Erzsébet-táborban: számukra babaszínház, arcfestés garantálta a vidámságot. Ezeken felül családi mozizás, bűvész show és csillagles is szerepelt a programok között. Zenés műsorból sem volt hiány: Vastag Csaba táncoltatta meg a családokat a tábor első estéjén. A fergeteges koncert után pedig még pingpongozásra is maradt energia.

1/1

CSALÁDOK FARSANGJA TEMATIKUS HÉTVÉGE | 2018. FEBRUÁR

Ezen a hétvégén a télbúcsúztató farsangi forgatag megidézése került előtérbe a jelmezes, mókás családi mulatságon. A táborban farsanghoz kapcsolódó tematikus szórakozási lehetőségeket biztosítottak a családok apraja-nagyja részére.

„Ezúton szeretnék köszönetet mondani a szervezőknek , hogy lehetőségünk volt részt venni ezen a családi hétvégen😊

Szombaton tudtunk indulni,fél 10 re értünk a táborba.  Nagyon kedvesen fogadtak minket. Benedek azt sem tudta melyik programot válassza😊 mindent kipróbált és nagyon tetszett neki. A csocsó volt a favorit,nagyon sokat játszottunk. A szombat délutáni farsangtemetés télboszorkánnyal azt hiszem mindenkinek nagyon tetszett. Látványos volt a tűzzsonglőrök mutatványa, teljesen elkápráztatta a gyerekeket😊Az óriáslábúak előadását hatalmas vidámság és nevetés kísérte.

Köszönjük ezt a maradandó élményt,amit mi sem fejezhet ki jobban mint a fiam szombat esti mondata: Anya köszönöm hogy elhoztál ide😍

 

 

„Kislányommal nagyon köszönjük a lehetőséget, ezt a 2 és fél napot, nagyon jól éreztük magunkat. Igazán gazdag, tartalmas programokban volt részünk, az ellátás kiváló volt., a szállásunk is. Megköszönöm, ha a jövőben is lesz lehetőségünk ilyen és hasonló programokon részt venni.”

„Ezúton szeretném megköszönni a Zánkai Tábor-hoz való segítségét. Nagyon hálásak vagyunk. Hihetetlenül jól éreztük magunkat. A szállásunk kiváló volt.A recepción dolgozók és mindenki más nagyon segítőkész és barátságos volt. Egy életre szóló élménnyel lettünk gazdagabbak.Rengeteg programon vettünk részt és mindegyiket nagyon élveztük 😊😉 Arra szeretném kérni hogy ha lehetséges,bármikor adódna lehetőségünk újra részt venni ilyen családi hosszú hétvégén, írna esetleg egy email-t nekem? Nem szeretnénk lemaradni róla.”

" ... A gyerekeim gólyalábas bohóc nénivel, egy lufihajtogató bohóccal és egy bűvész bácsival játszottak. A Sportcsarnokban Hoverborddal ügyeskedhettek, trükkös biciklivel mehettek, óriás csúzdán csúszhattak, mászófallal ismerkedhettek, pingpongozhattak, íjászkodhattak. A főépületben volt játszóház, kézműves foglalkozás, játékterem. Minden korosztályra gondoltak. ... Kora délután kezdődött a moziban a Verdák 3 mesefilm, majd a film végén az egyik szereplő magyar hangjával Nárai Erikával találkozhattunk. A mese nézéshez isteni finom frissen pattogtatott kukoricát kaptunk.... Majd megint játék, játék és játék. A Sportcsarnokban 19 órakor táncház vette kezdetét, tanulhattunk különféle népi táncokat. Este 8 órakor csillagászati előadás kezdődött. 21 órakor bezuhantunk az ágyba.

Remélem lesz még alkalmunk esetleg nyáron eljutni Erzsébet táborba.
Köszönjünk a lehetőséget. Végtelenül hálás vagyok. A gyerekek sok sok élménnyel tértek haza én pedig a stresszizmaimat kilazíthattam."  Milos, Jana és Helga"


 

Fotók: Tábori Edit és Albrecht Helga

1/1