HA NEM TUDOD, HOGYAN OLDD MEG A MINDENNAPOKAT...

Felhívás egyszülős családok részére alapvető élelmiszerek igénylésére

Az elmúlt egy hét alatt több család kereste meg az Egyszülős Központot azzal, hogy a koronavírus járvány következtében sokan elvesztették a munkájukat, s olyan helyzetbe kerültek, hogy az eddig sem egyszerű mindennapokon túl most súlyos megélhetési problémával kell szembesülniük. 

Szeretnénk segíteni, szeretnénk minél több családnak adni. Jelenleg is keressük a támogatókat, mert saját forrás mellett szeretnénk minél többetekhez eljuttatni az élelmiszercsomagokat.

 
Addig is, mert egy ilyen helyzetben minden egyes nap számít,  a mindennapi élethez szükséges legalapvetőbb termékekből összeállítottunk 50 csomagot azoknak, akik nem tudják, mi lesz holnap az asztalon.


A csomagokat aszerint osztjuk ki, hogy kinek van rá a legnagyobb szüksége. Mivel csak részlegesen van lehetőségünk ellenőrizni, hogy a megadott adatok helyesek-e, a legnagyobb bizalommal fordulunk most hozzátok: a kialakult helyzetre és a többi nehéz helyzetben lévő családra tekintettel kérünk Titeket, csak valódi adatokat adjatok meg. Ha nem így tesztek, egy még nehezebb helyzetben lévő családtól veszitek el talán az egyetlen élelmiszerhez jutási lehetőséget.


Egyelőre csak Budapest területén belül tudjuk megoldani a szállítást. Ahogy más településeken is találunk partnereket/önkénteseket a szállításhoz, úgy kibővítjük a helyszíneket.
 

Mielőtt kitöltöd az alábbi kérdőívet, kérlek, hogy olvasd el a következő pontokat:

 

  • azoknak szeretnénk eljuttatni a csomagokat, akik a legnehezebb helyzetben vannak. A legfontosabb kiválasztási szempontok a gyerekeid száma, hogy van-e munkahelyed, hogy saját lakásod van-e vagy albérletben laksz, van-e segítséged és hogy van-e bevételi forrásod

  • a fenti szempontok alapján pár napon belül kialakul a sorrend – akkor is értesítünk, ha tudunk hozni csomagot és akkor is, ha most csak a nálad nehezebb helyzetben lévőknek jutott

  • az első körben 50 db csomagot tudunk kiosztani. Mindent megteszünk, hogy később ne csak saját forrásból szerezzük be a csomagokat, és külsős támogatókat is találjunk, hogy minél többen kapjatok segítséget

  • a csomagokat – a beszerzési lehetőségektől függően - kb. 2-3 hét múlva tudjuk kiszállítani. Néhány nappal a kiszállítás előtt értesítünk.

  • egyelőre elég szűkösek a szállítási lehetőségeink, ezért csak Budapestre tudunk csomagot szállítani. Ahogy találunk más városokban is partnereket, ez változni fog, bővülni fog az elért települések száma.

Amire nagyon kérünk: mivel csak részlegesen van lehetőségünk ellenőrizni, hogy a megadott adatok helyesek-e, a legnagyobb bizalommal fordulunk hozzátok: csak valódi adatokat adjatok meg. 


Ha nem így tesztek, egy rászoruló családtól veszitek el a lehetőséget.

A csomag tartalma: 
cukor, liszt, rizs, búzadara, olaj, krumpli, tartós tej

A jelentkezést egyelőre lezártuk, ahogy lehetőségünk van újabb csomagokat összeállítani újra nyitjuk a regisztrációt.

Az eddig pályázó családokkal hamarosan felvesszük a kapcsolatot.


A csomagok szétosztásáról a szükségletek szerint döntünk, jelentkezést követően. Kérjük, amennyiben úgy érzed veszélybe került a család mindennapi megélhetése, a jelentkezés gomb megnyomása után töltsd ki regisztrációs lapunkat.

Első körben a legnehezebb helyzetbe került családoknak tudjuk eljuttatni a csomagban szereplő élelmiszereket. Amennyiben lehetőségünk van segíteni, személyesen is megkeresünk, hogy egyeztessünk a kiszállítás részleteiről.

5 dolog, amit a csomagokról tudni érdemes

 

1. Láttam, hogy csomagokat állított össze az Egyszülős Központ. Milyen csomagokról van szó?

   

A mostani nehéz helyzetben azoknak, akik nagyon megszorultak, igyekszünk csomagokkal is segíteni, hogy könnyebb legyen az élet. 

2. Mindenkinek jut csomag, aki jelentkezik?

 

Sajnos nem. Igyekszünk saját erőnkből és később támogatásokból is eljuttatni hozzátok a segítséget, de mindig csak annyi csomagot tudunk adni, amennyi az adott pillanatban van. Folyamatosan keressük a támogatásokat, hogy újabb és újabb csomagokat tudjunk adni.

 

3. Mi van a csomagokban?

Az első körös csomagokban tartós élelmiszer van: liszt, cukor, olaj, tej, rizs, krumpli és most így Húsvét előtt csoki a gyerekeknek. Hamarosan indulnak a tisztító- és tisztálkodószeres csomagok is, de jelenleg csak élelmiszeres csomagra kaptunk kéréseket.

4. Minden egyszülős család kaphat csomagot?

Nem mindenkinek van szüksége ilyen típusú segítségre, ezért csak azoknak viszünk csomagot, akik valóban nehéz helyzetben vannak. Hogy pontosan mit jelent a „valóban nehéz helyzet”? Előnyt élveznek azok, akiknek nincs bevételük, albérletben laknak illetve több vagy tartósan beteg gyereket nevelnek. Ők azok, akiknek a legnehezebb megoldani a mostani helyzetet és nekik van a legnagyobb szükségük segítségre.

 

5. Hogyan tudunk jelentkezni a csomagért?

Az alábbi űrlap kitöltésével tudtok csomagot igényelni: A jelentkezést egyelőre lezártuk, ahogy lehetőségünk van újabb csomagokat összeállítani újra nyitjuk a regisztrációt.


Az űrlap kitöltése természetesen nem jelenti azt, hogy automatikusan lesz is csomag, ez a jelentkezés a programra, ami alapján dönteni tudunk.