Hova fordulhatunk a járvány idején?

Az alábbi táblázatban foglaltuk össze, hogy kerületenként, illetve megyeszékhelyenként mely köznevelési intézményben van a gyermekeknek ügyelet, illetve hol és milyen módon lehet az ingyenes gyermekétkeztetést rászorulóknak igénybe venni a koronavírus járvány következtében kialakult veszélyhelyzet alatt. A megadott elérhetőségeken bővebb információk is elérhetők ezzel kapcsolatban.


Az esetlegesen hiányzó adatokat folyamatosan igyekszünk feltölteni, amint információkhoz jutunk.

|| Budapest

I. kerület

 • A kerületi – állami fenntartású – iskolák esetében a Tankerület lehetőséget biztosít arra, hogy a befizetett étkezést a diákok hazavigyék. Ennek részleteiről kérjük, tájékozódjanak az intézményekben.

 • A kerületi szociális intézmények bezárnak. Az étkezést továbbra is biztosítjuk, ennek részleteiről hamarosan tájékoztatjuk önöket.

 • Bezár a Budavári Önkormányzat Hivatala. Személyes ügyintézésre csak halaszthatatlan ügyben van lehetőség. Kollégáink telefonon és online ügyeletet tartanak, és segítenek az ügyfeleknek az ügyeik intézésében.

telefonos információ: +36 1 458 3000

honlapok:

https://www.facebook.com/budavarionkormanyzat
http://www.budavar.hu/hirek?


email: uzenofal@budavar.hu

II. KERÜLET

 • A nyári szünetihez hasonló ügyeleti rendszer kerül bevezetésre, amiről hamarosan tájékoztatást adunk. Kérjük a szülőket, csak abban az esetben vigyék be gyerekeiket, ha egyébként a különösen veszélyeztetett nagyszülőkre bíznák őket. 

 • Aki igényli, annak az étkezését továbbra is biztosítják az oktatási intézmények. Az iskolák segítségével felmérjük, kiknek van szüksége erre a szolgáltatásra, és a szükséges mennyiséget az iskolákba szállítjuk. Kérem a szülőket, hogy amennyiben az iskola digitális oktatása ideje alatt nem igényelnek étkeztetést gyermekeik számára, az iMenza programon keresztül mondják le, hogy ne pazaroljuk feleslegesen az élelmet.

 

telefonos információ: +36 1 346 5600
 

honlapok:
https://masodikkerulet.hu/aktualis/jarvanyugyi-informaciok-tajekoztatas-onkormanyzati-intezkedesekrol

https://masodikkerulet.hu/cimlap/a-csalad-es-gyermekjoleti-kozpont-tajekoztatasa

https://masodikkerulet.hu/start

http://bit.ly/2ker_koronainfo

e-mail:  ugyfelszolgalat@masodikkerulet.hu

iii. KERÜLET

2020. március 18. követően ügyeletes óvodák:


Békásmegyeren:

 • Gyermeksziget Montessori Óvoda (1039 Budapest, Zipernowsky K. u. 2.)

 • Óbudai Mesevilág Óvoda Vízi Tagóvoda (1039 Budapest, Víziorgona u. 2.)

Óbuda középső területén:

 • Óbudai Gyermekvilág Óvoda (1031 Budapest, Vitorla u. 6.)

Belső Óbudán:

 • Óbudai Meseerdő Óvoda Szivárvány Óvoda (1035 Budapest, Szél u. 23-25.)

 • Óbudai Vackor Óvoda (1036 Budapest, Árpád fejedelem u. 60.)

 

Az iskolák közül Aquincumban van ügyelet.

Az étkezést előző nap 9:00 óráig lehet megrendelni a gyerekek oktatási intézményén keresztül.

telefonos információ: +36 1 437 8501
honlap: https://obuda.hu/

e- mail: postabonto@obuda.hu
e- mail étkezés: menza@kszki.obuda.hu

iv. KERÜLET

 • Az újpesti iskolákban e-mailben kellett jelezni az iskolák felé, ha a gyermek számára igényelnek az online oktatás időszaka alatt is étkezést illetve online rendszerben is jelezni kellett.
 • példa: A tanulók étkeztetését szükség esetén akkor tudjuk ellátni, ha azt e-mail-ben haladéktalanul jelzik a megyeri.alt.isk@gmail.com címre. Az étkezés napjait kérjük, pontosan jelöljék meg. Az ebédlőt ez esetben sem veheti igénybe senki, így az étkeztetés is az eddigiektől eltérő szervezéssel valósulhat meg. Az étkezés befizetésének megváltozott rendjéről írásban tájékoztatjuk Önöket.

 

 honlap: https://ujpest.hu/
 

 e-mail:  info@ujpest.hu

 telefonos információ: +36-1-231-3235

v. KERÜLET

 • Az 5. kerületi iskolákban e-mailben kellett jelezni az iskolák felé, ha a gyermek számára igényelnek az online oktatás időszaka alatt is étkezést

 • példa: V. kerületi intézmények esetében a helyi Önkormányzat szervezi a közétkeztetést azon gyermekek számára, akiknél ez indokolt. Kérjük, hogy legkésőbb 2020. márc. 16-án 10:00 óráig írásban jelezzék az erre vonatkozó igényt az iskola e-mail címére (iskola@szti.hu), mivel e bejelentkezést az Önkormányzat felé kell továbbítanunk.

 telefonos információ: +36 1 872 7272

 honlap: https://www.belvaros-lipotvaros.hu/

 e-mail: hivatal@belvaros-lipotvaros.hu

VI. KERÜLET

 • Még dolgoznak az önkormányzat munkatársai azon a szabályozáson, hogy azok az óvodás és iskolás korú gyerekek, - akik gyermekvédelmi határozattal rendelkeznek és idáig ingyenes ill. kedvezményes étkeztetésben részesültek -, hogyan tudnák továbbra is igénybe venni ezt a kedvezményt.

 • Az idősek szociális ellátása a Gondozószolgálat feladata. A krízishelyzetre tekintettel azok az idős emberek (70 év felettiek), akik eddig még nem tartoztak az ellátottak közé, jelentkezhetnek az önkormányzatnál és kérhetnek ellátást és gondoskodást (bevásárlást, élelmiszer beszerzést stb.)

 honlap: https://www.terezvaros.hu/polgarmesteri-hivatal

VII. KERÜLET

 • Ügyeletet tartanak a kerület bölcsődéi, óvodái és iskolái. Az ügyeletre és az étkezésre az igényt külön jelezni kell.

 • A 70 év felettiek, akik úgy döntenek, hogy nem mozdulnak ki a lakásukból, jelezzék az önkormányzat felé.

 

honlapok:
https://www.erzsebetvaros.hu/erzsebetvaros-hirei/koronavirus/koronavirus/tajekoztato
https://www.erzsebetvaros.hu/erzsebetvaros-hirei/koronavirus/koronavirus/a-mostani-helyzetben-kulonosen-figyelnunk-kell-idosebb-honfitarsainkra

VIII. KERÜLET

 • A bölcsődések, óvodások, iskolások előre jelzés után kaphatnak meleg ebédet, amit az adott intézményben, ahová járt a gyermek 11:30-13:00-ig átvehetik személyesen. A tízórai és az uzsonna hideg csomagban vehető át. 

 • Az időseknek külön kérésre házhoz szállítják az ebédet. Zöld számon lehet jelentkezni az ellátást és gondozást igénylőknek.

honlaphttps://jozsefvaros.hu/hir/74836/mar-hivhato-a-jozsefvarosi-zold-szam

IX. KERÜLET

 • Igény szerint ügyelet és étkeztetés a bölcsődékben, óvodákban és iskolákban.

 • A rászoruló gyerekek ellátását az otthonukban is megoldják.

 • Az időseknek külön kérésre házhoz szállítják az ebédet. Zöld számon lehet jelentkezni az ellátást és gondozást igénylőknek.

honlaphttp://www.ferencvaros.hu/

e-mail: virusinfo@ferencvaros.hu

X. KERÜLET

 • A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők részére biztosítja a szociális gyermekétkeztetést. Az előre csomagolt ételt a Kőbányai Szent László Általános Iskola (1105 Budapest, Szent László tér 1.) konyháján vehetik át a szülők, gondviselők. Az igényeket a 06 1 4338 336-os vagy a 06 1 4338 342-es telefonszámokon lehet leadni

 • Az idősek számára a házi segítségnyújtás és az étkezés továbbra is biztosított. A nappali ellátás keretében étkezők az ebédet ételhordóval tudják igénybe venni.

 

honlaphttps://www.kobanya.hu/?module=news&action=show&nid=194018

XI. KERÜLET

 • Az óvodai és bölcsődei ellátás – minden óvoda esetében egy kijelölt telephelyen, illetve két kijelölt bölcsődében – ügyeleti rendszerben működik. 

 • Azoknak a  gyerekeknek a számára, akiket a szüleik semmiképpen nem tudnak elhelyezni máshova, ügyeletet biztosítanak.

 • Az étkeztetés  hideg élelmiszercsomag formájában történik. 

 • A magukra maradt idős személyek ellátásának érdekében telefonos bejelentésre hívószámot hoz létre. 

honlaphttps://ujbuda.hu/ujbuda/tajekoztatas-rendkivuli-szunetrol-ugyeleti-ellatasrol-kozetkeztetesrol-es-idosek-segiteserol

XII. KERÜLET

A GYEREKEK VÉDELMÉBEN

 

 • A kerület nagysága miatt március 18-tól az ügyeletet két óvoda látja el: a Normafa óvoda és az Orbán-hegyi óvoda.

 • Mindhárom bölcsődénk biztosít ügyeletet.

 

ÉTKEZTETÉS

 • Aki igényt tart az ügyeleti közétkeztetésre, az március 16-án reggel 10 órától jelezheti az e-Menza rendszerben.

 • A lemondott étkezések díját az önkormányzat a szokásos módon jóváírja.

 • A hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetését kérelemre az önkormányzat biztosítja a Németvölgyi iskolában. Az érintett családokkal a Népjóléti Iroda veszi fel a kapcsolatot.

 

telefonos információ: +36 1 224 5900


honlap

https://www.hegyvidek.hu/aktualis/koronavirus
https://www.hegyvidek.hu/aktualis/hirek/ujabb-rendkivuli-onkormanyzati-intezkedesek

XIII. KERÜLET

XIV. KERÜLET

Az ügyeleti rendszerben résztvevő gyermekek étkeztetését az adott ügyeleti intézményben biztosítják. Az otthonmaradó, rászoruló gyermekek ételét a szülők, hozzátartozók steril edényben vihetik haza a kijelölt intézményből.

 

telefonos információ: +36 1 8729 100

 

honlap: https://www.zuglo.hu/harom-kozponti-ugyeleti-ovodaba-vihetik-szerdatol-a-zugloi-gyermekeket/

XV. KERÜLET

Március 18., szerdától a kerület minden bölcsődéje és óvodája is bezár.

Az óvodai és bölcsődei ellátás ügyeleti rendszerben folytatódik. Az óvodák a bezárás előtti napokban igényfelmérést végeztek a szülőknél, ez alapján alakították ki a kerületi ügyeleti rendszert.

A három összevont óvoda egy-egy tagóvodájában biztosítanak majd ügyeletet, erről értesítik is azokat a szülőket, akik jelezték az igényüket.

Ügyeletes intézmények: Rákospalotai Óvoda – Mozdonyvezető Tagóvoda; Hétszínvirág Óvoda – Molnár Viktor Tagóvoda; Újpalotai Óvoda – Hartyán Tagóvoda.

Ügyelet a bölcsődékben: Egyesített Bölcsődék – Nádastó park.

Az óvodák és bölcsődék 6.00-17:30 óra között lesznek nyitva, illetve addig, amíg az utolsó gyermeket haza nem viszik.

 

honlaphttps://www.bpxv.hu/

XVI. KERÜLET

XVII. KERÜLET

 • Március 17-től az iskolákban – az igényfelmérést követően – fóliázott egytálételt biztosítunk a diákoknak, amely az intézményben vehető át. Ennek módjáról az iskola tájékoztatja Önöket.Óvodák és bölcsődék

 • Március 16-17-én az étkeztetés a megszokott módon történik, ezt követően csak az ügyeleti rendszerben érintett gyermekeknek biztosítjuk a napi étkezést.

 • Az étkezések igénybevételével kapcsolatosan kérem Önöket, hogy a szokásos módon járjanak el (lemondás), a befizetett étkezési és gondozási díjat Rákosmente Önkormányzata jóváírja.

 

telefonos információ: +36 1 253 3360

 

honlap: http://www.rakosmente.hu/Hirek/Hir.aspx?NewsId=449a4787-d513-46be-89b3-240945a7bad0&PrevUrl=/Hirek.aspx

XVIII. KERÜLET

XIX. KERÜLET

XX. KERÜLET

XXI. KERÜLET

Ügyeleti rendszer mind az iskolákban, mind az óvodákban, bölcsödékben, az szociálisan rászorultak étkeztetését a szokott módon biztosítják.

telefonos információ: +36 1 4276 100

 

honlap: https://www.csepel.hu/hireink/kozerdeku/item/12696-ma-hatalyba-leptek-az-onkormanyzat-hetvegi-dontesei

XXII. KERÜLET

Ügyeleti rendszer mind az iskolákban, mind az óvodákban, bölcsödékben.

 

telefonos információ: +36 1 229 2611

 

honlap:
https://budafokteteny.hu/hir/keruleti-intezkedesek-helyzetjelentes-marcius-16-an
https://budafokteteny.hu/hir/ujabb-intezkedesek-a-keruletben

XXIII. KERÜLET

 • ügyeleti rendszer mind az iskolákban, mind az óvodákban, bölcsödékben

gyermek étkeztetést kérés esetén biztosítanak
 
telefonos információ: +36 1 289 2100/ 210-es mellék
operatív törzs elérhetősége: +36 30 978 7798

honlap: http://soroksar.hu/fooldal

|| Megyeszékhelyek

Békés megye - Békéscsaba

Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény látja el a gyerekétkeztetési feladatokat.   
 

honlap: http://www.gyermelm.hu/site/01_rolunk.html


A rászoruló gyerekek egyenlőre nem kapnak ellátást, még nincs kialakult gyakorlat az új helyzetről. Kérdés esetén a Békéscsabai Önkormányzatot kell hívni és Petrovszki Klára osztályvezetőt kell keresni.
 

honlap: https://bekescsaba.hu/kapcsolat

Baranya megye - Pécs

A pécsi bölcsődék és óvodák március 17-e keddtől már csak ügyeleti rendszerben biztosítjuk a bölcsődés és óvodás pécsi gyermekek felügyeletét. A célunk az, hogy minél több gyermek maradjon otthon, mert ez segíti leginkább a koronavírus terjedésének lassítását. Ennek részleteit hétfőn az intézményvezetőkkel együttműködve dolgozzuk ki.

 

2020. március 16-17-én hétfőn és kedden minden pécsi iskolás étkeztetését biztosítjuk, tudva, hogy nem fog minden adag elfogyni. A cél, hogy szerdától már a valós igények szerinti (csökkenő) adagszámot készíttessük el. Ennek érdekében megkerestük a fenntartót (KLIK), azt kérve tőle, hogy méresse fel az iskolaigazgatókkal a várható igényeket.

A fenti intézkedésektől azt reméljük, hogy a jelenlegi rendkívül bizonytalan helyzetben is minden bölcsődés és óvodás gyermek felügyelete és étkeztetése megoldott lesz, és az iskolásaink is minden nap meleg ételhez juthatnak.

honlaphttp://www.pecs.hu/koronavirus

Borosod - Abaúj - Zemplén megye - Miskolc


Polgármesteri Hivatalt hívtam https://www.miskolc.hu/varoshaza/polgarmesteri-hivatal/telefonkonyv 
Egyenlőre még kialakulatlan a helyzet, de az MKMK intézi a gyermekétkeztetést.

A szociális alapon járó gyermekellátást továbbra is jár 2020. március 18-tól, azoknak akik előzetesen jelezték.

A következő e-mailen szükséges jelezni, ha a rászoruló gyermek továbbra is szeretné igényelni az ebédet: mkmk.menza@gmail.com. 

Az ebédet az iskolánál, személyesen lehet átvenni, egyszer használatos ételhordóban.

telefonos információ: +36 46 500 068 

Csongrád megye - Szeged

NGSZ nevű szervezethez tartozik a gyerekétkeztetés. 
honlaphttp://www.ngsz.hu/index.php/component/content/article?tmpl=component&id=423&popupiniframe=true

 

Az étkeztetés a megszokott helyszíneken folyik tovább, de 2020. március 17-től csak személyesen lehet átvenni, egyszer használatos ételhordóban.

 

Közétkeztetési ügyfélszolgálat: +36 62 561 960     

Fejér megye - Székesfehérvár

2020. március 16. hétfőtől – legalább a következő héten – az önkormányzati óvodák és bölcsődék ügyeleti rend alapján fognak működni az alábbiak szerint:

 • A szakmai konzultációk alapján nyomatékosan kérek minden szülőt, hogy aki megteheti, ne vigye hétfőtől óvodába és bölcsődébe gyermekét.

 • Kérjük, hogy a gyermekek otthon tartásának mérlegelésekor legyenek tekintettel az időskorúak fokozott védelmére irányuló ajánlásokra is. Azaz, amennyiben arra lehetőség van, a gyermekek felügyeletét a következő hetekben ne a 60 év feletti nagyszülők lássák el.

 • Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy csak egészséges gyermek mehet közösségbe. Kérjük a szülők együttműködését, hogy betegségtüneteket mutató gyermekeket semmiképpen ne vigyenek közösségbe!

 • Fontos, hogy az intézményeknek joguk van hazaküldeni azt a gyermeket, akinél bármilyen betegségtünetet észlelnek!

 • A kicsik fogadása és hazaengedése is ún. „zsiliprendszerrel” történik, hogy a szülők ne lépjenek be az intézményépületekbe.

 • Az elkövetkező egy hét tapasztalatait leszűrve – figyelemmel az operatív törzs és a Kormány időközben megszülető intézkedéseire – döntünk majd a további időszak működési rendjéről.

honlap: https://www.szekesfehervar.hu/hirek/kozlemenyek

Győr-Moson-Sopron megye - Győr

2020. március 16-tól az önkormányzati, egyházi, alapítványi fenntartású intézményekben a bölcsődei és óvodai ellátás átmenetileg szünetel. Ezen időszak alatt kizárólag gyermekfelügyeletet biztosítunk azok számára, akik semmilyen formában nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét.


A gyermekfelügyelettel kapcsolatos további tudnivalók:

 • Tekintettel arra, hogy a GYES-en, GYED-en lévő szülők meg tudják oldani bölcsődés, óvodás korú gyermekeik felügyeletét, gyermekeiket átmenetileg óvodai, bölcsődei közösségbe nem vihetik.

 • Az intézményeink nem fogadják azokat a gyermekeket, akik, vagy akiknek szülei, vagy velük egy háztartásban élő hozzátartozójuk az elmúlt két hétben külföldön tartózkodott.

 • A lázas beteg gyermek, vagy akivel közös háztartásban lázas személy él, nem jelenhet meg az óvodákban, bölcsődékben, amennyiben mégis megjelenik, és ezt az állapotot az intézmény dolgozói észlelik, a gyermek hazaküldéséről haladéktalanul intézkedhetnek.

 • Ahhoz, hogy az önkormányzati ellátások szervezhetők legyenek, minden szülőtől nyilatkozatot kérünk azzal kapcsolatban, hogy az elkövetkezendő napokban milyen ellátási formákra tart igényt.

 

A nyilatkozat elérhető innen: http://hirek.gyor.hu/cikk/dr_dezsi_csaba_andras_polgarmester_kozlemenye.html

Hajdú-Bihar megye – Debrecen

Debrecen polgármestere Debrecen város közigazgatási területén – fenntartóra való tekintet nélkül – valamennyi bölcsődei és óvodai ellátást végző intézmény esetében rendkívüli szünetet rendelt el 2020. március 16-tól, visszavonásig terjedő időtartamra.

Gyermekfelügyeletet a bölcsődék és az óvodák szervezésében biztosítják, erről minden bölcsőde és óvoda tájékoztatást ad a szülőknek. A közétkeztetést megszervezik, és a kijelölt intézményeknél lehet átvenni „elhordásos” formában egyszer használatos edényben.

Információt találhatnak Debrecen Város honlapján  www.debrecen.hu  az alábbi fülek alatt:
-    Papíralapú ügyintézés
-    Városháza
-    Gondoskodó város 

A Debreceni Önkormányzat szociális osztályának telefonszáma: +36 52 517-750

2020. március 18-tól, szerdától 3 információs telefonvonal lép életbe , mely megjelenik a sajtóban, a honlapon, a Hajdú-Bihari Naplóban.

Heves-megye – Eger 

 • A gyermekek felügyeletéről 2020. március 18. után ügyeleti rendszerben gondoskodnak, egy-egy óvoda tart nyitva.

 • Idősekről házi segítségnyújtással gondoskodnak, melyre megvan az anyagi fedezet és az emberek is.

 • Óvodás és bölcsődés gyermekfelügyelet és gyermekétkeztetés ügyben az intézmények vezetőit kereshetik:

  • Benedek Elek Óvoda (Felsőváros) ügyelet az "OVI-VÁR" Tagóvodában (Tavasz u.) Gál Judit óvodavezető 30/742-9031

  • Ney Ferenc  Óvoda (Lajosváros) ügyelet a Gyermekkert Tagóvodában (Nagyváradi u.) Pós Judit óvodavezető 30/742-9047

  • Szivárvány Óvoda (Belváros, Tihamér) ügyelet az Eszterlánc Tagóvodában (Remenyik Zs. u.) Felföldiné Szabados Ágnes óvodavezető 30/742-8972

 

Gyermekjóléti és Bölcsődei Igazgatóság

 • A szülői igények szerint lesz kijelölve az ügyeletes bölcsőde az adott hétre.

 • Tóth Helga igazgató +36 70 732 1103

 • e-mail: bölcsig@gmail.com

 

Az iskolai étkeztetés és gyermekfelügyelet ügyében az iskolákban és az állami iskolák tekintetében az Egri Tankerületnél (36/795-230) érdeklődhetnek a szülők.
 

Egri Önkormányzat Köznevelési Iroda telefonszáma: +36 36 523 792
Honlap: www.eger.huJász-Nagykun-Szolnok megye– Szolnok

Egészség és családügyi osztály telefonszáma: +36 56 503-486

Koronavírussal kapcsolatosan hívható zöldszám: +36 80  620-002

A számot elsősorban az idős, egyedülálló, segítségre szoruló, Szolnokon élő lakosok hívják. Az alapvető élelmiszerek beszerzésében, gyógyszerek felíratásában és kiváltásában tudnak segíteni.

 

Szolnok Város honlapja: www.szolnok.hu


www.info.szolnok.hu  oldalon koronavírus információkat találhatnak a koronavírus járvány terjedésének megfékezése érdekében a gyermekétkeztetés területén szükséges intézkedésekről.


Komárom-Esztergom megye - Tatabánya


Március 18-tól, szerdától ügyeleti rend bevezetése mellett rendkívüli szünetet rendelt el a polgármester az óvodákban- a családok védelme, gyermekvédelmi és szociális szempontok figyelembevételével.
A bölcsődei ellátás esetében március 18-án, szerdától minden bölcsőde bezár a városban - határozatlan időre. 
Mind az iskolák, mind az óvodák esetében az étkezést továbbra is biztosítja a város - napi egy meleg ételadaggal. Minden hétköznap abban az intézményben, ahová a gyerek jár, személyesen átveheti a család az egytálétel ebédet - ehhez mindenki saját maga biztosítja az ételhordó edényt. 

 

Központi telefonszám: 06 34 515-700


Tatabánya Város honlapja: www.tatabanya.hu

Nógrád megye – Salgótarján

 

 • Salgótarján egész közigazgatási területén tevékenykedő óvodákra és bölcsődékre vonatkozóan rendkívüli szünetet léptet életbe március 17-től. Kiscsoportos ügyelet megszervezése minden esetben az intézmény dolga.

 • Az önkormányzat által fenntartott óvodák esetében a Mackóvár központi óvodában tartanak kiscsoportos ügyeletet a héten, a következő heti ügyeletről pedig az országos és helyi események tükrében döntenek.

 • A gyermekétkeztetést biztosítják azoknak az óvodásoknak és általános iskolásoknak, akik azt igényelték.

 • Március 17-től lezárják a városban lévő játszótereket. 

 

telefonos információ: +36 32 417-255
honlap: www.salgotarjan.hu

Gyermekfelügyelettel és közétkezéssel kapcsolatban érdeklődni lehet:
Humánszolgáltatási és Szervezési Iroda
telefon: +36 32 422-381
e-mail: human@salgotarjan.hu

Somogy megye - Kaposvár

Kaposvár önkormányzata továbbra is biztosítja a közétkeztetést a közoktatásban résztvevő általános- és középiskolás diákok részére.

Ugyanakkor ennek feltétele az, hogy a szülőknek a rendkívüli helyzetre való tekintettel jelezniük kell a Humánszolgáltatási Gondnokságnak, ha március 17-e után továbbra is igénylik a közétkeztetést.

A rendeléshez szükséges a gyermek neve, az intézmény, ahová jár, valamint az osztály megjelölése. Amennyiben speciális étkezési igények merülnek fel (allergia, érzékenység stb..), azt szintén jelezzék a gondnokság részére!

Igényüket leadhatják az alábbi telefonszámokon és email címeken:

Üzenetrögzítős, 24 órában hívható telefonszám: 06-82/511-244

Mobil: +36-70/967-6796; +36-70/967-6777; +36-70/953-0410

E-mail: elelmezes@kaposvarigesz.hu

Ha nem jelzik igényüket, úgy gyermekük nem fog étkezésben részesülni!

Az elkészült egytálételeket 11 óra és dél között vehetik át a tanulók a saját iskolájuk éttermében. Az ételt egyszer használatos műanyag dobozban fogják megkapni.

Amennyiben a már megrendelt étkezésen változtatni kívánnak, vagy mégis meg kívánják rendelni a szolgáltatást, úgy azt előző nap 10 óráig kell jelezniük a fenti telefonszámok valamelyikén!

honlaphttps://koronavirus.kaposvar.hu/

Szabolcs - Szatmár - Bereg megye - Nyíregyháza

A 2020. március 17. naptól a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek (974 fő) részére a napi egyszeri étkezést folyamatosan biztosítja az önkormányzat. Természetesen a bölcsődei, óvodai és iskolai ügyeleti ellátásban részt vevő gyermekek étkeztetése a megszokott rend szerint történik.

telefonos információ: +36 42 524 524

honlap: http://varoshaza.nyiregyhaza.hu/?jjj=1584453787756


Tolna megye - Szekszárd

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata 2020. március 17-étől  is biztosítja minden szekszárdi tanuló részére az intézményi gyermekétkeztetést úgy, hogy 11.00 és 13.00 óra között lehetővé teszi az ebéd saját éthordóban történő elvitelét abból az iskolából, amelyikben a tanuló eddig is étkezett. Azok a gyermekek, akik részére az iskola a kormányhatározat alapján kiscsoportos felügyeletet biztosít, a szokásos módon étkezhetnek az iskolában, részükre az étkeztetés 2020. március 16-án hétfőn is biztosított.

Az étel elvitelére – március hónapra befizetett térítési díj esetén is - csak akkor van lehetőség, ha a szülő az erre vonatkozó igényét telefonon vagy e-mailben a gyermek nevének, iskolájának és osztályának megjelölésével az első elviteli időpontot megelőző nap de. 9.00 óráig bejelenti. (Igénylés hiányában a már megfizetett térítési díj elszámolásra/visszatérítésre kerül).

Igénybejelentés:

Szekszárdi Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Szekszárdi Garay János Gimnázium, Szekszárdi I.Béla Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola, PTE Egészségügyi és Szociális Szakképző Iskola és Kollégium tanulói:
telefon: +36 20 274 3410  
 
Szekszárdi Babits Mihály Általános Iskola, Szekszárdi Baka István Általános Iskola, Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola, EGYMI Általános Iskolája (Szivárvány Iskola) tanulói:
telefon: +36 20 274 3243
 
Szekszárdi Szakképzési Szakképzési Centrum Ady Endre Szakképző Iskolája és Kollégiuma tanulói
telefon: +36 20 274 3534

 

VAGY
 
Bármely fenti intézmény tanulói
e-mai: etkezes@szekszard.hu
telefon: +36 74 504 169

 

Vas megye - Szombathely

A koronavírus idején hívható legfontosabb telefonszámok:

 • alapvető élelmiszerek, gyógyszer bevásárlása, melegétel igénylése, hétfőtől péntekig, 8.00 és 12.00 óra között: 94/505-429;

 • krízistámogatás igénylésével kapcsolatos tájékoztatás: 94/520-324, 94/520-157, 94/520-139, 94/520-259;

 • koronavírus ismert tüneteinek észlelése esetén: a háziorvosa vagy az ügyelet telefonszáma, vagy a 06-80-277-455 vagy 06-80-277-456.

honlaphttps://m.szombathely.hu/onkormanyzat/koronavirus-info/

 

Veszprém megye - Veszprém

 

Március 16., hétfőtől minden önkormányzati fenntartású bölcsőde és óvoda bezár Veszprémben. Az intézmények hétfőn és kedden még ügyeletet tartanak és fogadják azokat a gyerekeket, akiknek a rendkívüli helyzetben még nem sikerül megoldani az elhelyezését. A miniszterelnöki kérést figyelembe véve lehetőség szerint ne a nagyszülők, vagy idősebb rokonok vigyázzanak a gyerekekre!

Az önkormányzat az alábbi telefonszámokon, email címeken és témákban nyújt segítséget:

 

 • A nehéz helyzetben a bizonytalanság a legrosszabb, ezért, ha segítségre, információra, iránymutatásra van szüksége, írjon a vigyazzunkegymasra@gov.veszprem.hu címre, vagy hívja a +36 20/279 79 22 vagy a +36 20/271 82 21-es számot.

 • Az idősek a legveszélyeztetettebbek, ezért arra kérem őket, hogy ne hagyják el otthonaikat! Kérem, ha Ön időskorú és ellátása nem megoldott, jelentkezzen és segítünk! Ha Önnek időskorú rokona, szomszédja van, figyeljen rá, segítse őt, vásároljon be neki, szerezze be a gyógyszerét, illetve elfoglaltsága esetén ajánlja a figyelmébe a +36 20 432 58 45 vagy +36 20 432 41 70-es telefonszámot, vagy az osszefogas@gov.veszprem.hu címet, amelyek révén fogadjuk a kéréseket, és gondoskodunk a segítségről!

 • A bajban jó érzés megtapasztalni, hogy összefognak az emberek, sok felajánlás érkezik a koronavírus okozta új feladatok megoldásában. Amennyiben úgy érzi, szívesen segítene az idősek mindennapi ellátásban, a bevásárlásban, a gyógyszerek beszerzésében, vagy bármilyen egyéb segítségnyújtásban, úgy jelentkezzen önkéntesnek, a segitek@gov.veszprem.hu címen, vagy hívjon minket a +36 20 432 64 90 vagy a +36 20 432 61 45-ös számon.

honlap: https://www.veszprem.hu/veszpremieknek/hirdetmenyek/koronavirus

 

Zala megye - Zalaegerszeg

 

2020. március 16-tól a közoktatási intézményekben a tanítás szünetel. A közétkeztetés továbbra is önkormányzati feladat.
Fenntartónkkal, a Zalaegerszegi Tankerület és a Szakképzési Centrum igazgatójával egyeztetve a következő eljárásrend került kialakításra:

2020. március 16-án a már megrendelt és kifizetett EBÉD egy része kiszállításra kerül az iskolákba, amit az ebédlőből csak éthordóban lehet
elszállítani. Kérjük kizárólag az éttermekbe lépjenek be, az iskolai területet kerüljék.
 

A többi napokra megrendelt ebéd automatikusan stornózásra kerül, ovábbiakban csak azoknak a gyermekeknek kerül megrendelésre az ebéd,
akiknek a szülei jelzik felénk igényüket. Az általános iskolák részére 2020. március 17-én és 18-án (kedd-szerda) még az iskolákba történik a kiszállítás, 2020. március 19-től (csütörtök) pedig kizárólag a Kölcsey Ferenc Gimnázium ebédlőjéből szállítható el.

 • A középiskolák és gimnáziumok ebédje már március 16-tól (hétfő) a Kölcsey Gimnázuimba kerül kiszállításra.

 • Kérjük, hogy az éttermet az udvar felől közelítsék meg.

 • Megrendelés esetén a diátás ebéd is leszállításra kerül.

 • Az eljárásrend a veszélyhelyzet visszavonásáig tart

honlap: https://zalaegerszeg.hu/hirek_informaciok