MEDIÁCIÓ

Ingyenes mediációs tanácsadást biztosítunk azok részére, akik családi, iskolai vagy egyéb konfliktusaik megoldására alternatív vitarendezést, mediációt vennének igénybe. Partnerünk ebben a Közép Európai Mediációs Intézet (KEMI), akikkel közösen szeretnénk elérni, hogy minél többen megismerjék és alkalmazzák a vitarendezés ezen hatékony, gyors és költséghatékony módját. A mediációról bővebben a KEMI honlapján olvashattok. 

 

A tanácsadás folyamata:

  1. Az ingyenes tanácsadás egy-néhány órás konzultációt vagy e-mailes válaszadást biztosít a probléma, a konfliktus komplexitásától függően. 

  2. A tanácsadás keretében megismerkedhettek a mediációs folyamattal, annak előnyeivel, és megtudhatjátok, hogy a problémátok alkalmas-e arra, hogy a vitát mediációs eljárásban rendezzétek. Általános, elsősorban családjogi tanácsadást kaphattok, és ezen túl egy előkészítő ülést, ha szeretnétek belevágni.

  3. A tanácsadást e-mailben, skype-on keresztül, telefonon vagy személyesen lehet igénybe venni, a lehetőségek függvényében.

  4. A tanácsadásra online kell bejelentkezni. 

  5. Márti kolléganőnk kezeli a beérkező kéréseket és igyekszik mindenkit elirányítani a számára megfelelő, rendelkezésre álló mediátorhoz.

  6. A kéréseket a beérkezés sorrendjében tudjuk fogadni és feldolgozni, de igyekszünk mindenkinek mielőbb időpontot találni.

  7. Az alábbiakban megismerkedhettek a velünk dolgozó jogász végzettségű mediátorokkal, de ingyenes tanácsadást csak az alapítványon keresztül tudtok igénybe venni.

Az ingyenes tanácsadást mi koordináljuk, ezért kérjük, hogy igény esetén itt jelentkezzetek:

DR. NÉMETH ZOLTÁN

Évek óta azon dolgozom, hogy a gyermekközpontú mediáció teret nyerjen Magyarországon és tapasztalataim szerint az emberek egyre nagyobb része nyitott is a konfliktuskezelés ezen módjára.
Szakterületek: gazdasági, üzleti, sport és kulturális mediáció, családjogi mediáció és tanácsadás

Bővebb bemutatkozás

DR. MAGYAR ERIKA

"Nem az a dolgunk, hogy megtanítsuk gyermekeinket szembenézni egy kegyetlen és szívtelen világgal. Az a dolgunk, hogy olyan gyerekeket neveljünk, akik kevésbé kegyetlenné és szívtelenné változtatják a világot." Szakterületeim: családi, iskolai, munkahelyi, közösségi konfliktuskezelés, büntetőjog.

Bővebb bemutatkozás

Please reload

DR. FAZEKAS RITA

2009-ben megalapítottam saját ügyvédi irodámat, azt remélve, hogy így majd sokat tehetek az emberekért problémáik megoldásában. Kis idő elteltével rájöttem, hogy én a konfliktus helyett a megegyezést, a harc helyett a békét keresem, ebben szeretnék a feleknek segíteni. Szakterületeim: családi, válási, iskolai mediáció.

Bővebb bemutatkozás

Please reload

DR. VAJNA VIRÁG

A mediáció nemcsak egy konfliktuskezelési eszköz, hanem életszemlélet, az emberekkel, a családommal való kommunkációnak része, mindaz, amit a mediációban tanulok folyamatosan. Egy hatékony eszköz arra, hogy az emberek saját erőforrásait erősítsük. Szakterületeim: családi és közösségi mediáció.

Bővebb bemutatkozás

Please reload