EGYEDÜLÁLLÓ VAGY PÁRATLAN? | MŰVÉSZETTERÁPIÁS PROJEKT

Egyedülálló vagy páratlan? Egyszülős családok Magyarországon

 

Azokban a családokban, ahol a gyerek valamilyen fogyatékossággal vagy tartós betegséggel születik, jóval nagyobb az esélye annak, hogy a szülők elválnak. Az egyszülős családok nagyobb szegénységi kockázattal, nehezebben élnek, mint a családok általában, ha pedig fogyatékossággal élő gyereket nevelnek, a többi egyszülős családhoz képest is jóval nehezebbek a mindennapok. Akár a munkavállalásra, akár a napi rutin kialakítására vagy éppen a pártalálásra gondolunk, ezek a szülők nagy hátránnyal indulnak és hatalmas terheket cipelnek.

 

„Egyedülálló vagy páratlan?” címmel induló projektünk elsősorban ezekre az egyszülős családokra koncentrál. Az ő életüket, az ő helyzetüket is igyekszik a fókuszba helyezni valamint olyan közösségi és segítő tevékenységeket, rendezvényeket létrehozni, amely az ő mindennapjaikban is segítséget jelent.

 

A projekt egyik fontos eleme a művészetterápia illetve a művészetpedagógia, ebben a norvég zeneterápiás alapítvány a „Culture Break Borders” az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány partnere.

PROJEKT ESEMÉNYEK

Study tour | Norvégia, Oslo 2018. január 14-17.

2018. januárjában Oslóban jártunk, ahol 4 civil szervezet munkájával ismerkedünk. A tapasztalatokról képes beszámolót készítettünk.

Zeneterápiás workshop | 2018. január 22.

Egyedülálló vagy Páratlan? projektünk keretében a Down Alapítványnál jártunk, ahol Frode Barth és Anita Evjen középsúlyos értelmi fogyatékos és halmozottan sérült gyermekeknek tartott zeneterápiás foglalkozást.

Mosolygó művészet - művészetpedagógia konferencia | 2018. január 23.

A művészetpedagógia konferencián a művészeti ágak pozitív, gyógyító hatásairól, művészetterápiás tapasztalatokról és nonformális oktatási módszerekről is hallhattak a résztvevők. Délután művészeti börze és művészetpedagógiai műhelygyakorlatok várták a résztvevőket.

Beteg gyermekeket nevelő családoknál jártunk | 2018. március

Olyan családokkal beszélgettünk, ahol tartósan beteg gyermeket nevel egyedül egy szülő. Ezeket a gyakran szívszorító történeteket olvashatjátok az Egyszülős Magazinunk lapjain.

Nemzetközi hálózatépítés | 2018. április

Egyedülálló vagy Páratlan? projektünk keretében vendégeink voltak a Budapesti Diplomata Házastársak (BSD) egyesületének tagjai, köztük Bridget Claire Lindsay, az egyesület elnöke, a brit nagykövet felesége.

Záróesemény | 2018. április

Egyedülálló vagy Páratlan? projektünk lezárásaként áttekintettük a projekt eseményeit, összegeztük az eredményeit és tapasztalatait.

Please reload

Projekt száma: HU01-0006- COOPER-B1-2017

Projektgazda: Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány

Projekt címe: Egyedülálló vagy különleges? Egyszülős családok Magyarországon  

Támogatás mértéke: 30.000 EURO