SAJTÓMEGJELENÉSEINK

Az egyszülős gyerekeket támogatja a Bonami | storeinsider.hu

8/1/2019

 A Bonami adománygyűjtő kampányt indít az Egyszülős Központtal közösen, ahol az iskolai felszerelések virtuális megvásárlásával nemcsak a gyermeküket egyedül nevelő anyukáknak és apukáknak segíthetsz, de ezáltal könnyebbé és szebbé teheted egy gyermek iskolakezdését.

 

Tovább a cikkre

Egyszülős családok – „Úristen, te egyedül csinálod ugyanezt?!” | nlc.hu

7/28/2019

Logisztika, pénzügyek, nevelés, lelkiek: semelyik szempontból nem egyszerű a szülői lét. Az egyszülői viszont olykor lehetetlen küldetésnek tűnik, főként, ha nincs segítség, és az ember valóban egyedül küzd.

 

Tovább a cikkre

Ki segít az „egyszülőknek”? Például a pótnagymamák – Az Egyszülős Központ főhadiszállásán jártunk | nőklapja.hu

7/23/2019

Mi változik meg az ember életében, amikor egyedül marad szülőként? Minden. Erre felkészülni alig lehet. Muszáj állni a sarat, beismerni, hogy kell a segítség. És igénybe is venni. Egy igazi, bölcs nagyszülő óriási támaszt jelenthet. De ha nincs ilyen? Erre találták ki a „pótnagyszülőt keres-kínál” szolgáltatást.

Tovább a cikkre

Mit egyen a gyerek vakáció idején | weborvos.hu

7/5/2019

Ilyenkor felértékelődik az együtt töltött étkezések szerepe, érdemes az akár meleg vacsorát közösen elfogyasztani.

 

Tovább a cikkre

Egyszülős családokat ünnepeltek | lokal.hu

6/17/2019

Egy éve nyitotta meg kapuit az első Egyszülős Központ Budapesten. Ennek alkalmából díjazták a legtiszteletreméltóbb egyedülálló szülőket, dr. Sára Botond józsefvárosi polgármesterrel és Novák Katalin államtitkárral.

 

Tovább a cikkre

Bemutatkozott az Egyszülős Központ az ENSZ székházában | jozsefvaros.hu

3/13/2019

Teltházas rendezvényen mutatkozott be az Egyszülős Központ New Yorkban, az ENSZ székházában. A világszervezet Nők Helyzetével Foglalkozó Bizottságának kéthetes ülésszakán tartott előadást Nagy Anna, a Józsefvárosban található Egyszülős Központot működtető Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány vezetője.

 

Tovább a cikkre

Rendhagyó színházi előadások elváltaknak | magyarnemzet.hu

3/1/2019

Rendhagyó színházi előadásokat szerveznek elváltaknak: a Második Felvonás címmel meghirdetett sorozat kedden indul a Katona József Színházban az elhúzódó szakítás témájával.

 

Tovább a cikkre

Női vállalkozókat díjaztak | orientpress.hu

2/28/2019

Sikeres női vállalkozókat díjazott a Professional Women's Association (PWA) – Sikeres Nők Egyesülete, valamint a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány – közölte a SEED Alapítvány csütörtökön az MTI-vel.

 

Tovább a cikkre

Nők, családok, mindennapok a vállalkozásban | jozsefvaros.hu

11/29/2018

Fókuszban a nők a H13-ban​

 

Tovább a cikkre

Ezzel küzdenek mindennap az egyszülős családok | atv.hu

11/26/2018

Az egyedülálló szülők fele szegénységben, vagy mélyszegénységben él. Tartásdíjat pedig csak az fizet, aki akar – a legtöbb esetben jelentéktelen összeget.

Itt megnézheted

Egyszülős központ – egyedülálló kezdeményezés | Duna TV: Család-barát

9/24/2018

A Duna TV vendége volt Nagy Anna az Egyszülős Központ megálmodója.

 

Itt megnézheted

Vendég a háznál: Egyszülős Központ | Kossuth Rádió

9/17/2018

Hazánkban 300.000 egyszülős család él, amelyekben félmillió gyerek nevelkedik. A család kettészakadt vagy átélt egy nagy veszteséget, gyászt, de az élet megy tovább. A gyerekek mindennapjai, a munkahelyi teljesítmény ugyanúgy próbára teszi a szülőt, akinek ezentúl egyedül kell megbirkóznia szinte mindennel. Az Egyszülős Központ lesz az első olyan hely, amely kifejezetten nekik és róluk szól. Megpróbáltuk feltérképezni a számtalan lehetőséget, amelyet a szervezők kínálnak a családok életének könnyítése érdekében.

Itt hallgatható

Van kiút és van tovább: látogatás az Egyszülős Központban | Magyar Idők

9/11/2018

Létezik Budapesten szívében egy olyan hely, ahol egyedülálló apukáknak adnak tanácsot, hogy miképp fésüljék meg a lányuk haját, és ugyanitt lehetőség nyílik a gyermeküket egyedül nevelő szülőknek jogi segítséget és munkaerő-piaci tanácsadást is kérni. Mindeközben egy finom kávé mellett dolgozhatnak, táncórákra járhatnak, amíg szakképzett nevelők figyelnek a kicsikre az Egyszülős Központban.

 

Tovább a cikkre

A világon egyedülálló Egyszülős Központ | WeLoveBudapest.com

8/28/2018

KÁVÉZÓ, JÁTSZÓHÁZ, KÖZÖSSÉGI TÉR ÉS MUNKAHELY – A VILÁGON EGYEDÜLÁLLÓ EGYSZÜLŐS KÖZPONTBAN JÁRTUNK

 

 

 

Tovább a cikkre

8/25/2018

Szentgáli Edit  vendége Nagy Anna kuratóriumi elnök, Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány.

Itt hallgatható

Pótnagymama program indul | Blikk.hu

7/24/2018

Több szervezet, többek között az Egyszülős Központ is keresi a lehetőséget rá, hogy a generációk egymásra találhassanak: ősztől pótnagymamaprogramot indítanak.

Tovább a cikkre

Egyedül (nem) megy | nlcafe.hu

7/18/2018

Az egyszülős családok szinte láthatatlanok a magyar társadalom számára, hiszen ezen az alapon sem anyagi, sem pszichés támogatást nem kapnak. Holott az egyszülőség óriási felelősség mindenféle szervezett segítség nélkül, amelyben nem törvényszerű ugyan az elszegényedés, de sokkal nagyobb rá az esély. Rist Lilla írása.

Tovább a cikkre

A kormány félmilliárddal támogatja az Egyedülálló Szülők központját, erről számolt be a 444.hu hírportál

Tovább a cikkre

Segítség az egyszülős családoknak | hetek.hu

5/31/2018

Magyarországon legalább 300-350 ezer olyan család él, amelyben egy szülő neveli a gyerekeket – összesen több mint félmilliót. Nekik segít az újonnan létrejött Üllői úti Egyszülős Központ.

Tovább a cikkre

Megnyílt az ország első Egyszülős Központja| Duna TV híradó

5/27/2018


A Duna TV is hírt adott az Egyszülős Központ megnyitásáról

Már nincsenek egyedül | Heti Válasz Család melléklete

4/4/2018


Nem egészen egy generációval ezelőtt még „csonka családnak” nevezték, ma már többen hívják őket egyszülősnek, részben a politikai korrektség, részben pedig a lassan, de érezhetően változó közmegítélés miatt. A legtöbben az elvált nőket látják bennük, akik negyvenéves korukra magukra maradtak két gyerekkel, a valóság azonban ennél sokkal árnyaltabb.

Tovább a cikkre

Mesterségem címere: egyedül nevelő szülő | nlcafe.hu

2/20/2018

Évekig senki nem foglalkozott velük, pedig sokan vannak. Ma Magyarországon 300-350 ezer családban, 500 000 gyermeket nevel egyedül az édesanyja vagy az édesapja, ez  a magyar lakosság 11%-a. Nagy Anna, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány és az Egyszülős Központ megálmodója azt a célt tűzte ki maga elé, hogy láthatóvá tegye ezt a tömeget, és, hogy minél több fronton támogassa azokat, akik segítségre szorulnak. Mészégető Marcsi interjúja.

Tovább a cikkre

Egyszülős családok: segíteni egy elfeledett tömegen | mandiner.hu

2/15/2018

Mintegy egymillió ember, a magyar társadalom 10 százaléka él egyszülős családban, mégis alig esik szó róluk és problémáikról a nyilvánosságban. Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány nekik szeretne segíteni sokszínű tanácsadással és egy most nyíló, egyedülálló családsegítő központtal. Riportunk.

Tovább a cikkre

Minden segítséget megkaphatnak, akik egyedül nevelik a gyermeküket | Magyar Idők

2/25/2018

Magyarországon háromszázezer egyedülálló szülő félmillió gyermeket nevel. Sajátos nehézségeikre és problémáikra segít majd megoldást találni a nemzetközileg is újdonságnak számító, tavasszal Budapesten nyíló Egyszülős Központ. A létesítmény célkitűzéseiről beszélgettünk a központ vezetőjével, Nagy Annával, a második Orbán-kormány egykori szóvivőjével.

Tovább a cikkre

A művészetpedagógia speciális segítség lehet az egyszülős családok gyermekeinek | Csaladhalo.hu

1/23/2018

Nem csonka, csak egyszülős. Magyarországon körülbelül 300 ezer családból hiányzik az egyik szülő. Az egyszülős családban nevelkedő több mint félmillió gyerek speciális környezetben nő fel, ezért sokszor speciális igényei vannak. Számukra kerestek megoldásokat, hazai és nemzetközi jó gyakorlatokat a szakemberek a művészetpedagógia módszereivel az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány és a Ludwig Múzeum közös szervezésében rendezett konferencián.

Tovább a cikkre

További megjelenések: Euroastra, Inforádió, Klubrádió

Egyedülálló START Programot indít kezdő vállalkozóknak az Egyszülős Központ | Ridikül

1/10/2018

Pályázatot hirdet a budapesti Üllői úton nyíló Egyszülős Központ egy játszóház és egy kávézó üzemeltetésére. Az Egyedülálló START Program különlegessége, hogy a két egységet térítésmentesen kaphatják meg egyéves üzemeltetésre olyan egyedül nevelő szülők, akik komolyan fontolgatják saját vállalkozás indítását. Pályázni január 31-ig lehet, a vállalkozást pedig márciusban kell elindítani.

Tovább a cikkre

Nyugdíjas pedagógusokat keres az Egyszülős Központ | 168 óra

1/7/2018

Diákok korrepetálásához keresnek nyugdíjas pedagógusokat Budapesten a nemsokára megnyíló Egyszülős Központba - mondta Nagy Anna, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítványának elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Tovább a cikkre

További megjelenések: Magyar Idők, Profitline, Hírstart, Hirado.hu, Napi.hu

„Mindenki megálmodik egy mesét, amit nem olyan könnyű elengedni!” | nlcafe

12/20/2017

Kinga, Szandra és Dóra mindhárman egyedülálló szülők. De nemcsak ez közös bennük, hanem az is, hogy az időnként megoldhatatlannak tűnő logisztika és a nyomasztó felelősség ellenére képesek az egyedülálló szülőség örömeit, előnyeit is megélni.

Tovább a cikkre

Művészetpedagógiával és zeneterápiával az egyszülős gyermekekért | csaladinet.hu

12/20/2017

Művészetpedagógiai projektet indít az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány egy norvég zeneterápiás alapítvánnyal együttműködve.

Tovább a cikkre

További megjelenések: Magyar Idők, Családháló

Egy hely, ahol az egyszülők valódi segítséget kaphatnak | Ridikül

12/16/2019

A legtöbben azért már éltünk meg életünk során jó és rossz időket: volt, hogy sok volt körülöttünk a felesleg, de volt olyan időszak is, amikor szűkölködtünk, s minden kiadást háromszor is meggondoltunk. Nincs ezen semmi szégyellnivaló.

Tovább a cikkre

Együtt könnyebb: egyszülős családokat támogató központ nyílik a fővárosban | Ridikül

11/26/2017

Egyszülős családokat támogató központ nyílik várhatóan februárban Budapesten, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány hétfőn vette birtokba és mutatta be az erre szolgáló egykori üzlethelyiséget a Mária utca és Üllői út sarkán.

 

Tovább a cikkre

 

További megjelenések:Híradó, Kossuth Rádió, Katolikus Rádió, Civilhetes, Demokrata, Magyar Nemzet, Családinet, Mandinder.hu, imami.hu

Újra megrendezték a Csak egy nő konferenciát Debrecenben | Dehir.hu

10/11/2017

Nagy Anna, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány vezerője képviselte az egyszülős édesanyákat ezen a debreceni konferencián.
Tovább a videóra

Az egyedülálló szülők helyzete nehéz, de lehetne rajta javítani | Life.hu

9/26/2017

"Ők nem láthatatlanok, nem csonkák. Ugyanolyan értékeket képviselnek, mint egy kétszülős család. A gyermeküket egyedül nevelő szülők ugyanakkor, jóval több problémával találják szembe magukat. Az Egyszülő.hu felméréséből, a több mint 1000  megkérdezett válaszai alapján az derült ki,hogy a mindennapi életben a legnagyobb nehézséget a logisztika és az elszigetelődés jelenti. Most, az Egyszülős Központ révén, komoly segítséget kapnak."
Tovább a cikkre

Összetett segítség az egyszülős családoknak | Magyar Idők

9/26/2017

"Bár az Egyszülős Központ kormányzati támogatással épülő belvárosi fogadóterét jövő januárban adják át, a központ és a mögötte álló alapítvány jelenleg is tudja segíteni az egyszülős családokat különböző szolgáltatásokkal – közölte lapunkkal az intézmény vezetője. Nagy Anna elmondta: a többi között jogi segítséget nyújtanak, ám tevékenységük jelentős eleme a közösségépítés is."
Tovább a cikkre

Segítség az egyszülős családoknak | ATV Start

9/20/2017

Az ATV Start vendége Nagy Anna kuratóriumi elnök, Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány.

Nagy Anna: „Nem az össznépi társkeresés a célunk” – beszámoló az egyszülősök sajtóreggelijéről | Csaladhalo.hu

9/20/2017

"Sajtóreggelire hívta – többek között – a Családháló munkatársát a leendő Egyszülős Központot működtető Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány, hogy elmondják, mik a projekt előzményei, hol tartanak most, és azt is, hogy segítő médiapartnereket keresnek abban, hogy az egyedülálló szülők népes táborának gondjait és segítésének lehetőségeit minél szélesebb körben megismertessék."
Tovább a cikkre 

Kampányt indítanak a gyerekek egészséges táplálkozásáért | Magyar Idők

9/7/2017

"Még most is sok a csipsz és a cukros, szénsavas üdítő az iskolai büfékben, ezért augusztus végén körlevélben hívta fel a szakminisztérium az iskolaigazgatók figyelmét a diákok helyes táplálkozására, szeptembertől pedig az Egyszülős Alapítvány kezd kampányt a kisiskolások egészségesebb étkezési szokásainak kialakításáért."
Tovább a cikkre
További megjelenések a témában: Duna TV Családbarát, Rádió Bézs, Civil hírügynökségCsalad.hu, RTL Klub

Pótnagyi kereső | Kossuth Rádió: Vendég a háznál

9/6/2017

A gyermeküket egyedül nevelő szülőknek sokszor elkel a pótnagyi, aki még, ha nem is vér szerinti nagyszülő, mégis szívesen gondoskodik más csemetéiről. Számos nagyszülő is keresi a lehetőséget, hogy gyerekzsivaj vegye körül és segíthessen azoknak a családoknak, ahol hiányzik a nagymama, nagypapa a hétköznapokban. Őket segít majd összehozni a Legyél a mi nagyink programunk. Néhányukat ebben a rádióműsorban is megismerhettek.
Tovább a műsorra

Így adj olcsó, de egészséges tízórait a gyereknek | Pénzcentrum.hu

9/5/2017

"Az új tanév kezdetén a számos teendő között arra is érdemes odafigyelni, hogy tízóraira és uzsonnára mit és hogyan visznek a gyerekek az iskolába. Segítünk, hogy laktató és egészséges elemózsiát tudj készíteni anélkül, hogy mélyen a zsebedbe kelljen nyúlnod."
Tovább a cikkre 

Egyszülős gyermekek nyaralnak a Balatonnál | Csalad.hu

8/20/2017

"Közel 150 gyermek kezdte meg vakációját vasárnap az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány Fonyódligeti Erzsébet-táborában, ahova az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával érkeztek az egyszülős családokban nevelkedő gyermekek.
A gyermeküket egyedül nevelő szülők az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány segítségével pályáztak. Az egyedülálló szülőknek az ingyenes nyári tábor az átlagosnál is nagyobb segítség. Magyarországon mintegy 300 ezer egyszülős család van, amelyekben 500 ezer gyermek nevelkedik."
Tovább a cikkre
További megjelenések a témában: Szabadföld, M1 Híradó, Kormany.hu, Kossuth Rádió: Vendég a háznál, Sonline

Szörnyű dolog egyszülős családban élni? | Divany.hu

8/9/2017

"Az egyszülős családok is sokfélék, nem lehet azt mondani, jó vagy rossz-e ez a gyereknek. A gyerek nem azért lesz problémás, mert egy szülő neveli, hanem ha konfliktusos a környezet, és érzelmileg labilis a szülő"
Tovább a cikkre

Segítik a gyermeküket egyedül nevelőket | Magyar Hírlap

8/7/2017

"Az ősszel nyílhat meg az Egyszülős Központ, amely jogsegélyszolgálattal és tanácsadással is segíti majd a gyermeküket egyedül nevelőket. Az intézet mintául szolgálhat a további központok kialakításához."
Tovább a cikkre

Nagyi keres unokát | Szabad Föld

7/29/2017

"Magányos idősek, egyedülálló szülők, kisgyerekek – mindannyian jól járhatnak a pótnagymama-, pótunoka-kereső programban. Az Egyszülős Központ kezdeményezése a generációk egymásra találását segítené."
Tovább a cikkre

Pótnagymama program indul ősztől | Blikk.hu

7/24/2017

"Több szervezet, többek között az Egyszülős Központ is keresi a lehetőséget rá, hogy a generációk egymásra találhassanak: ősztől pótnagymamaprogramot indítanak."
Tovább a cikkre
T
ovábbi megjelenések a témában: ATV, Csaladhalo.hu, Civilhetes, Frisshirek.hu, Hirekma.hu, hírvonal.hu, TV2 Mokka, Civil Rádió,  Info Rádió, imami.hu, Magyar Idők, Boon.hu, Hírzóna, Hírstart

Százötven egyszülős családban nevelkedő gyerek nyaralhat egy hétig Fonyódligeten | Magyar Hírlap

7/12/2017

"Az idén először jelentkezhettek a gyermeküket egyedül nevelők az Erzsébet-programba, amely iránt óriási az érdeklődés – mondta tegnap az Emberi Erőforrások Minisztériumának családügyi államtitkára."