SAJTÓMEGJELENÉSEINK

Ridikül - Akik a közösségért szolgálnak

11/11/2020

November 12. a Szociális munka napja. Akár hivatásos, akár önként - a szociális munka az egyik legnépszerűbb munka a világon, mely elhivatottság és bizony sokszor áldozatvállalás szükséges. Előttük tisztelgünk ezen a napon. Elfogadta meghívásunkat: Nagy Anna Egyszülős Központ alapítója, vezetője, Cséplőné Gönczi Veronika a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény igazgatója, Dr. Pitzné Heinczinger Mónika a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fővárosi és Pest Megyei Kirendeltség igazgatója és meglepetés-vétele. Hogyan kell jól segíteni? Milyen közösségben tevékenykednek vendégeink? Mi az, amire a legbüszkébbek? Milyen kedves történeteket írt az élet, amit sosem felednek el?Ezekről mind-mind-mind-elme megkérdezzük őket.

“Fiquem em casa e esperem” não é opção para pais solteiros

7/8/2020

Egy Hungria Teve menos de 5.000 casos e não chegou AOS 500 óbitos POR causa da Covid-19. A estratégia de confinamento parece ter resultado, mas como noutros países foi substancialmente mais difícil para pais solteiros.

Tovább a cikkre

Magyarország jobban teljesít: használt it-eszközökkel segítik az egyszülős családban élő gyerekeket | minuszos.hu

6/1/2020

Használt laptopokkal, tabletekkel és más informatikai eszközökkel segíti az egyszülős családban élő gyerekeket a Nők Magyarországért Klub, amely arra kér mindenkit, ajánlja fel hasonló, nélkülözhető eszközeit az Egyszülős Központon keresztül azoknak, akiknek szükségük van rá. A klub tagjai száznál több informatikai eszközt ajánlottak fel, illetve gyűjtöttek össze egyszülős családoknak. Ezekkel a gépekkel a gyerekek részt tudnak venni a digitális oktatásban a következő tanévben is, ugyanakkor akár az egyedülálló szülők otthoni munkavégzését is segíthetik, vagy a nagyszülőkkel való kapcsolattartást. Az ajándékba adott informatikai eszközök a gyerekeknek kaput nyithatnak a világra, valós segítséget jelentenek nekik a hétköznapokban.

Közös videóval hívja fel a figyelmet az édesanyák helytállására négy szervezet | budaorsiinfo.hu

5/31/2020

Elkészült az a közös videofelvétel, amellyel az Egyszülős Központ, a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak), a Ringató és a Magyar Női Unió (MNU) arra hívja fel a figyelmet, hogy a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet kihirdetése óta milyen sok területen kellett helytállniuk az édesanyáknak.

Tovább a cikkre

Az édesanyák a járvány ideje alatt is szuperhősként álltak helyt | hirado.hu

5/31/2020

A Ma reggel vendége: Király Nóra, a FICSAK alapítója és Nagy Anna, az Egyszülős Központ alapítója, vezetője

Tovább a videóra

Négy szervezet közös videóján az édesanyák helytállása | hirado.hu

5/30/2020

Elkészült az a közös videofelvétel, amellyel az Egyszülős Központ, a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak), a Ringató és a Magyar Női Unió (MNU) arra hívja fel a figyelmet, hogy a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet kihirdetése óta milyen sok területen kellett helytállniuk az édesanyáknak.

Tovább a cikkre

Videóval ismerik el az anyák járvány alatti munkáját | hazipatika.hu

5/27/2020

Négy magyar családszervezet különleges akciót indított, hogy azok előtt tisztelegjenek, akik a mégy fal között voltak hősök az elmúlt hetekben.

Arra buzdítják az édesanyákat, hogy küldjenek olyan fotót, amely megmutatja, mi határozta meg az elmúlt hónapjaikat a koronavírus-járvány idején. A beküldött képekből "Anyukák, a (szuper)hősök" címmel videót készítenek az édesanyák munkájának elismerésére.

Tovább a cikkre

Laptopokkal segíti az egyszülős családok gyerekeit a Nők Magyarországért Klub | infostart.hu

5/27/2020

Használt laptopokkal, tabletekkel és más informatikai eszközökkel segíti az egyszülős családban élő gyerekeket a Nők Magyarországért Klub, amely arra kér mindenkit, ajánlja fel hasonló, nélkülözhető eszközeit az Egyszülős Központon keresztül azoknak, akiknek szükségük van rá.

Tovább a cikkre

Anya és apa egy személyben, plusz a világjárvány - Van segítség az áldozatos munkában! | bien.hu

5/14/2020

Ma Magyarországon 500 000 gyerek él olyan családban, ahol csak anya vagy apa van – ez azt jelenti, hogy 300 000 szülő egyedül viszi a vállán a család terheit. Az ő feladatuk soha nem könnyű, a válsághelyzeteket pedig talán még jobban megérzik. Nekik segít a 2018 óta működő Egyszülős Központ, melynek elnökével, Nagy Annával beszélgettünk.

Tovább a cikkre

Nem baj, ha nem tűnsz erősnek! Egy platform, ahol kiengedheted a gőzt egyedül nevelő szülőként | bien.hu

5/12/2020

Nekem is, a férjemnek is távol lakik a családja, de gyakran látogatjuk egymást, főleg, mióta megszületett a lányunk. A járvány kezdete óta azonban erre sajnos nincs lehetőségünk, és bár van jó oldala is annak, hogy most alkalmunk nyílik sok időt csak így, hármasban tölteni, sokszor eszünkbe jut a mondás, hogy egy gyerek felneveléséhez egy egész falu kell(ene). Hogy egyedül milyen nehéz lehet, azt még elképzelni is nehezen tudom.

Tovább a cikkre

Fél millió magyar gyerek nő fel egy szülővel - Kire és mire számíthatnak az egyszülős családok? | bien.hu

5/11/2020

Magyarországon 300 000 családból hiányzik az egyik szülő, így 500 000 gyerek nő fel olyan háztartásban, ahol csak anya, vagy csak apa van. Az egyszülős családok így tulajdonképpen az ország legnagyobb kisebbségét alkotják, akiknek komoly kihívásokkal kell szembenézniük a mindennapokban. Őket segíti a 2018. májusában létrehozott Egyszülős Központ. A Központ munkájáról, illetve a vészhelyzet alatti feladatairól Nagy Annával, az Egyszülős Központ vezetőjével beszélgettünk.

Tovább a cikkre

Tonnányi adomány érkezett az egyedülálló szülős családoknak | teol.hu

5/8/2020

Ellátják adományokkal a szekszárdi Egyedülálló Szülők Klubjának tagjait, segítségre váró, egyedülálló gyermekes édesanyákat, édesapákat.

Tovább a cikkre

Különösen nehéz most az egyedülálló szülők számára | RTL Hiradó

5/6/2020

Egy érdeklődő telefonhívás, segítség a bevásárlásnál vagy a gyógyszerek kiváltásánál. Az Egyszülős Központ szerint már a kis dolgok is nagy megkönnyebbülést jelentenek az egyedülálló szülők számára. A "Ne hagyd egyedül" kampány célja az, hogy, aki tudja, vegye észre és segítse a környezetében élő egyszülős családokat.
Aki szeretne segítséget kérni, az személyesen most még nem, de az egyszülő.hu oldalon keresztül e-mailben vagy telefonon bármikor megteheti.

Tovább a videóra

Kiknek tud segíteni az Egyszülős Központ? | haromkiralyfi.hu

5/6/2020

​Sokféle egyszülőség van, de a gondok egyformák


Korrepetálás, önéletrajzírás, családterápia, mediáció, vállalkozásfejlesztés – az egykori kormányszóvivő, Nagy Anna által alapított és működtetett Egyszülős Központ tevékenysége rendkívül sokrétű. A gyereküket vagy gyerekeiket egyedül nevelő szülőkre a koronavírus-járvány idején még nagyobb teher szakad, hiszen egyedül kell megoldaniuk azt, amit sokszor ketten is alig lehet. Több százezren élnek ilyen helyzetben Magyarországon, több önkéntesükkel nekik nyújt támaszt az Egyszülős Központ. 

Tovább a cikkre

Tízezrek maradhatnak le a szünidei táborozásról | magyarhirlap.hu

5/5/2020

A koronavírus megjelenése után drasztikusan visszaesett a nyári programokra jelentkezők száma, mindenki a korlátozások feloldását várja, van, aki már csak az őszben bízik.


Biztató híreket olvashattak a szülők nemrég a koronavírus-járvány kapcsán: a szakemberek a tetőzést május elejére várták, így jó esélye lehet a vakációban szervezett nyári táborok megtartásának. Ugyanakkor, ha a szülők nem foglalnak időben helyet gyermeküknek, nehéz szünidő elé nézhetnek.

Tovább a cikkre

Ne hagyjuk egyedül az egyszülős családokat! | csalad.hu

5/2/2020

#nehagydegyedül címmel társadalmi érzékenyítő kampányt indított az Egyszülős Központ, híres emberek, közéleti személyiségek hívják fel a figyelmet az egyszülős családok nehéz helyzetére, ami a jelenlegi körülmények között még súlyosabb.

Tovább a cikkre

Éjfél előtt egyszer sem feküdtem le – egyszülős családok a vírus miatti vészhelyzetben | hvg.hu

4/29/2020

Szakács, tanár, edző, hajcsár – rengeteg szülő kénytelen egy sor új szerepet elsajátítani otthon a koronavírus-járvány miatti helyzetben. A terhelés azonban sokszoros azoknál, akik egyedül nevelik gyerekeiket. Ők a telefonon sírva segítséget kérő, online óra alatt inkább játszó, tanulásban alulmotivált gyerekeikkel küzdenek, de igyekeznek meglátni a helyzet jó oldalát.

Tovább a cikkre

Itt nem vagy egyedül - Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány Központja | octogon.hu

4/17/2020

A pasztelles színek miatt mintha kicsit Wes Anderson gyerekeket és felnőtteket egyaránt elbűvölni képes mozijában lennénk.

Tovább a cikkre

Koronavírus: így segítenek az egyedülálló szülőknek | hazipatika.com

4/16/2020

Áthelyezte az online térbe szolgáltatásainak többségét az Egyszülős Központ, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt is folyamatosan segíteni tudjon a bajba jutott családoknak.

Tovább a cikkre

Online érhetők el az Egyszülős Központ szolgáltatásai | koronavirus.gov.hu

4/16/2020

Áthelyezte az online térbe szolgáltatásainak többségét az Egyszülős Központ, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt is folyamatosan segítséget nyújtson a bajba jutott családoknak - közölte az Egyszülős Központ.

Tovább a cikkre

Központ szolgáltatásai | hirado.hu

1/15/2020

Áthelyezte az online térbe szolgáltatásainak többségét az Egyszülős Központ, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt is folyamatosan segítséget nyújtson a bajba jutott családoknak – közölte az Egyszülős Központ csütörtökön az MTI-vel.

Tovább a cikkre

Online segíti a bajba jutott családokat az Egyszülős Központ | origo.hu

1/15/2020

Az Egyszülős Központ online szolgáltatásai között továbbra is szerepel a pszichológiai tanácsadás, az állásközvetítés és az álláskeresés. A bajba jutott egyszülős családok online, egy adatbázisban böngészhetnek a nagyobb települések önkormányzatainak, valamint a budapesti kerületi önkormányzatainak támogatásai között.

Tovább a cikkre

Adományokkal segít a Design Terminal | mmonline.u

4/15/2020

Alapítványt, segélyszervezetet és civil kezdeményezést segít azonnali, 2,5 milliós pénzadománnyal az innovációs ügynökség.

Ötszázezer forinttal az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítványt is segíti a Design Terminal. Az alapítvány a közel félmillió magyar, egyszülős család boldogulását támogatja. A támogatásból élelmiszert, tisztítószereket tartalmazó csomagokat állítanak össze azok számára, akik a válság eredményeként bevétel nélkül maradtak a gyermekeikkel.

Tovább a cikkre

Rengeteg az önkéntes felajánlás, és a cégek sem tétlenkednek | inforstart.hu

4/15/2020

Már több mint ötezer felajánlás érkezett a segitunkegymasnak.hu oldalon keresztül, sokan önkéntes munkával és egyéb felajánlásokkal, a nagyobb cégek adományokkal segítenek a koronavírus-járvány elleni védekezésben. A március 21. óta működő honlapon keresztül folyamatosan és gyorsan érkeznek a felajánlások, hangsúlyozta az önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport vezetője Üllőn.

Tovább a cikkre

„Én vigyázok rá, ő vigyáz énrám” | csalad.hu

4/15/2020

Demeter Viktor ösztönösen jól neveli, és rajongásig szereti hatéves lányát. Akkor is, ha egyedülálló szülőként, látásképtelenül kénytelen terelgetni a gyermekét. A koronavírus-járvánnyal pedig újabb nehezítéssel kell megküzdenie a családnak, hiszen Viktor masszőrként szinte minden bevételétől elesett.

Tovább a cikkre

Segítség a szekszárdi hátrányos helyzetű diákoknak | tolnavar.hu

4/14/2020

Harminc asztali számítógépet adományozott – civil szervezetek bevonásával – rászoruló gyerekeknek a szekszárdi önkormányzat. Az internet-hozzáférést pedig a Tarr Kft. biztosítja.

Tovább a cikkre

A gyermekeknek biztonságra van szüksége | balatontelevizio.hu

4/13/2020

Tiszta kommunikációra van szükség a gyermekekkel a koronavírus-járványról, hogy biztonságban érezzék magukat a szülő mellett - mondta az Egyedülálló Szülők Klubjának elnöke.

Tovább a cikkre

Szakértő: A gyermekeknek tiszta kommunikációra és biztonságra van szükségük | hirado.hu

4/10/2020

Tiszta kommunikációra van szükség a gyermekekkel a koronavírus-járványról, hogy biztonságban érezzék magukat a szülő mellett – mondta az Egyedülálló Szülők Klubjának elnöke az M1 szombat esti műsorában.

Tovább a cikkre

Főleg a pénztelenségtől félnek | teol.hu

4/10/2020

Most minden szülő aggódik a családja egészségéért, anyagi biztonságáért. A gyermeküket egyedül nevelő anyukáknak, apukáknak azonban speciális nehézségekkel is szembe kell nézniük. 

Tovább a cikkre

Tisztán kell beszélni a gyerekekkel a koronavírusról | heol.hu

4/10/2020

Tiszta kommunikációra van szükség a gyermekekkel a koronavírus-járványról, hogy biztonságban érezzék magukat a szülő mellett – mondta az Egyedülálló Szülők Klubjának elnöke az M1 szombat esti műsorában. 


Nagy Anna kiemelte: a gyermekek is tele vannak félelemmel, ezért a saját szintjükön el kell magyarázni nekik a lényeget a vírusról, és a szülőknek meg kell nyugtatni őket, hogy biztonságban érezzék magukat.

Tovább a cikkre

Használt számítógépekkel segíti a családokat Szekszárd | hirtv.hu

4/9/2020

Használt asztali számítógépekkel segíti Szekszárd önkormányzata azokat a szülőket, akiknek gyerekei ezek hiánya miatt nem tudnak részt venni a távoktatásban. A város polgármestere azt ígéri, heteken belül valamennyi ilyen családnál megoldódik ez a probléma.

Szekszárdon is sok olyan család van, ahol a gyerekek megfelelő eszköz híján nehezen tudnak dolgozni az online órákon. Rajtuk segít az önkormányzat és egy helyi vállalkozás.

Tovább a cikkre

Rászorulók kapnak használt számítógépeket | teol.hu

4/8/2020

Első körben harminc használt számítógépet juttat el rászorulóknak a Tarr Kft. segítségével a szekszárdi önkormányzat. Mint azt Ács Rezső polgármester ma reggel az első gép átadóján elmondta, több család jelezte, hogy eszköz hiányában gondot okoz a digitális oktatás.

Tovább a cikkre

​A megélhetést féltik a szülők | Tolnai Népújság

4/6/2020

Most minden szülő aggódik a családja egészségéért, anyagi biztonságáért. A gyermeküket egyedül nevelő anyukáknak, apukáknak azonban speciális nehézségekkel is szembe kell nézniük. 

Tovább a cikkre

Emberpróbáló feladat elé állítja a járvány az egyszülős családokat | Infostart / InfoRádió

4/4/2020

A most kialakult rendkívüli helyzetben az egyszülős családok az egyik legveszélyeztetettebb társadalmi csoport, hiszen egyetlen szülőnek kell ellátnia azokat a feladatokat, amelyeket gyakran még két szülő sem tud megoldani – mondta az Egyszülős Központ vezetője az InfoRádiónak. 

Tovább a cikkre

Itt lehetsz gyenge, itt kieresztheted a gőzt – most kicsit másképp kapják a segítséget az egyszülős családok | forbes.hu

4/4/2020

A koronavírus-járvány miatti bezárkózásban már az is óriási próbatétel, ha az otthonról dolgozó két szülőnek munka mellett akár csak egy kisgyereket kell lekötnie, tanítania. De ahol nincs szülőtárs, cserébe sokkal nagyobb az egzisztenciális bizonytalanság, ott hatványozódnak a nehézségek. Magyarországon körülbelül 300 ezer egyszülős család van, nagyjából félmillió gyereket nevelnek – őket segíti az Egyszülős Központ. A civil szervezet legtöbb programja online is elérhető, de most a korábbinál több támogatást próbálnak mozgósítani, és főleg nagyobb lelki támaszt nyújtani. Az Egyszülős Központ alapítójával és vezetőjével, Nagy Annával beszélgettünk.

Tovább a cikkre

Azok a balatoni palacsinták | Szabad Föld

4/2/2020

Milyen a viszonya a születési helyével, településével? 

Budapesten születtem, nekem ez a város a világ közepe, ez a fészek, ez a szerelem. Többször éltem külföldön, de mindig haza akartam jönni, mert úgy érzem, hogy ide tartozom. 

Tovább a cikkre
 

Miben tudnak a koronavírus-járvány idején segíteni az egyszülős családoknak az Egyszülős Központ munkatársai? | Kossuth Rádió

4/1/2020

Dolgozni, tanulni, játszani egyszerre, sőt esetenként egy időben. Az egyszülős családokban alapból két ember helyett kell egyedül helyt állni. Ám most a koronavírus-járvány miatt sokszor a tanárt, az óvónőt, sőt a barátokat is helyettesíteni kell. A vonalban Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője. Miben tudnak most segíteni a szülőknek, amikor a személyes találkozás nemigen jöhet szóba?

Tovább a cikkre

Mi kell a házasság megtartásához? | kepmas.hu

3/31/2020

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) együttműködve az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvánnyal és a Nagycsaládosok Országos Egyesületével 2020 januárjában felmérést készített arról, hogy mi kell a házasságok megtartásához és milyen okok vezetnek a válásokhoz. Arra szerettek volna választ kapni, hogy hogyan őrizhető meg a házasság, hogy lehet elkerülni a válást. Tanulságos eredményeket kaptak.

Tovább a cikkre

Pótolni kell a nagyszülőket | magyarhirlap.hu

3/18/2020

A családok töbsége elsősorban a gyermekek elhelyezése, a jövedelemkiesés és az oktatás miatt aggódik – derül ki a NOE felméréséből.

Az új koronavírus-járvány az idősebb korosztályra a legveszélyesebb, ugyanakkor a nagyszülők kiesése a gyermeknevelésből, -felügyeletből további fejtörést okoz az egyébként is leterhelt szülőknek. A nagycsaládosok és az egyszülős családok is összefogtak, egymás gyermekeire vigyáznak, és a bevásárlásokat is átvállalják egymástól.

Tovább a cikkre

Jobbá tenni az egyszülős családok életét, ha csak picit is | vehir.hu

3/18/2020

Egyedülálló szülőnek lenni gyakran embert próbáló feladat, de a sorstársak történetének megismerése erőt is adhat. Valahogy így működött ez Nagy Annánál is, amikor létrehozta az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítványt, majd az Egyszülős Központot. A munka szépségeiről és nehézségeiről, az egyszülős családok helyzetéről beszélgettünk vele.

Tovább a cikkre

Egyszülős családok | veszpremtv.hu

3/17/2020

Magyarországon 300 ezer családban mintegy félmillió gyermek él úgy, hogy csak az édesanya, vagy csak az édesapa neveli – erre hívta fel a figyelmet Nagy Anna a budapesti Egyszülős Központ vezetője Veszprémben.

Az intézményt működtető alapítvány életre hívója, aki maga is egyedül neveli fiát azt is kiemelte, hogy a tényleges segítségnyújtás mellett fontos, hogy országszerte közösségeket hozzanak létre, ahol a hasonló gondokkal küzdő szülők találkozhatnak egymással. Veszprémben két éve működik az egyszülősök klubja, a szervezet a nyári hónapokban napközis táborokat szervezne az érintett gyerekeknek.

Tovább a videóra

Kreatív ötletek: Dobó Ágiék így vészelik át a nehéz időket | Mokka

3/17/2020

Kiss-Nemes Veronika, pszichológus, Nagy Anna, az Egyszülős Központ alapítója és Dobó Ági beszélgettek a Mokka műsorvezetőivel arról, hogyan is lehet a gyermekekkel legkönnyebben túl lenni a koronavírus okozta nehéz időszakon.

Tovább a videóra

Segítsünk az egyszülős családoknak! | vehir.hu

3/12/2020

Sajtótájékoztatón mutatkozott be az Egyszülős Központ csütörtökön a Hangvillában.

A budapesti Egyszülős Központ vezetője, Nagy Anna elmondta: a szervezetet saját élményei hatására hozta létre. Amikor egyedül maradt a kisfiával, egyedül érezte magát a problémájával, és igencsak meglepődött, amikor szembesült vele, hány egyszülős család él az országban. Mint mondta, ez az állapot az élet minden területén érezteti a hatását, legyen szó  a család anyagi helyzetéről, a szülő munkalehetőségeiről, a gyerek lelki egészségéről.

Tovább a cikkre

Veszprémben is segítik az egyszülős családokat | veol.hu

3/12/2020

Csütörtökön a Hangvilla kávézóban tartotta meg az Egyszülős Központ sajtótájékoztatóját, ahol Brányi Mária alpolgármester, Albrecht Helga, a veszprémi Egyszülős Klub vezetője, valamint Nagy Anna, a budapesti Egyszülős Központ vezetője meséltek a központ és a veszprémi klub működéséről és fontosságáról.

Tovább a cikkre

Szegénységi kockázat az egyszülősség | Magyar Nemzet

3/8/2020

A gyerekeknek ingyenes korrepetálást és felvételi-előkészítőt is szerveznek


A következő hetekben megújul az Egyszülős központ, amely több ezer családnak nyújtott már segítséget. Az egyszülősség világméretű jelenség, amely hazánkban is mintegy egymillió embert érint – számolt be róla Nagy Anna, a családokat pszichológiai segítségnyújtással, ingyenes korrepetálással és nyári táborozási lehetőségek biztosításával segítő központ vezetője.

Tovább a cikkre

Pár hét alatt megújul az Egyszülős Központ | Magyar Hírlap

3/4/2020

A közösség jogi tanácsadás, pszichológiai, gyerekpszichológiai segítségnyújtás mellett támogatást biztosít a szülők közötti mediációban is.

Ma Magyarországon háromszázezer családból hiányzik az egyik szülő, ami félmillió gyermeket érint – mondta tegnap Nagy Anna, az Egyszülős Központ stratégiai és társadalmi kapcsolatokért felelős vezetője.

Tovább a cikkre

Két éve segíti a gyermeküket egyedül nevelő anyákat és apákat az Egyszülős Központ | Kossuth Rádió

3/4/2020

A nyaraltatástól a jogi tanácsadáson keresztül az állásbörzéig, két éve segíti a gyermeküket egyedül nevelő anyákat, apákat az Egyszülős Központ. Magyarországon háromszázezer olyan család van, ahol hiányzik az anya vagy az apa, és félmillió olyan gyermek van, akik gyakran akkor is hátrányba kerülnek az élet több területén is, ha a szülő, az egy szülő erőn felül próbál teljesíteni a másik helyett is. Stúdiónk vendége Nagy Anna, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány elnöke.

Tovább a cikkre

Regionális centrummá akar válni az Egyszülős Központ | hirado.hu

3/3/2020

Regionális centrummá akar válni az egyedülálló szülőket és gyermekeiket segítő, április elején újranyíló, megújuló és bővülő szolgáltatásokkal jelentkező Egyszülős Központ – közölte Nagy Anna, a civil intézmény vezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Tovább a cikkre

Az egyszülős gyerekeket támogatja a Bonami | storeinsider.hu

8/1/2019

 A Bonami adománygyűjtő kampányt indít az Egyszülős Központtal közösen, ahol az iskolai felszerelések virtuális megvásárlásával nemcsak a gyermeküket egyedül nevelő anyukáknak és apukáknak segíthetsz, de ezáltal könnyebbé és szebbé teheted egy gyermek iskolakezdését.

 

Tovább a cikkre

Egyszülős családok – „Úristen, te egyedül csinálod ugyanezt?!” | nlc.hu

7/28/2019

Logisztika, pénzügyek, nevelés, lelkiek: semelyik szempontból nem egyszerű a szülői lét. Az egyszülői viszont olykor lehetetlen küldetésnek tűnik, főként, ha nincs segítség, és az ember valóban egyedül küzd.

 

Tovább a cikkre

Ki segít az „egyszülőknek”? Például a pótnagymamák – Az Egyszülős Központ főhadiszállásán jártunk | nőklapja.hu

7/23/2019

Mi változik meg az ember életében, amikor egyedül marad szülőként? Minden. Erre felkészülni alig lehet. Muszáj állni a sarat, beismerni, hogy kell a segítség. És igénybe is venni. Egy igazi, bölcs nagyszülő óriási támaszt jelenthet. De ha nincs ilyen? Erre találták ki a „pótnagyszülőt keres-kínál” szolgáltatást.

Tovább a cikkre

Mit egyen a gyerek vakáció idején | weborvos.hu

7/5/2019

Ilyenkor felértékelődik az együtt töltött étkezések szerepe, érdemes az akár meleg vacsorát közösen elfogyasztani.

 

Tovább a cikkre

Egyszülős családokat ünnepeltek | lokal.hu

6/17/2019

Egy éve nyitotta meg kapuit az első Egyszülős Központ Budapesten. Ennek alkalmából díjazták a legtiszteletreméltóbb egyedülálló szülőket, dr. Sára Botond józsefvárosi polgármesterrel és Novák Katalin államtitkárral.

 

Tovább a cikkre

Bemutatkozott az Egyszülős Központ az ENSZ székházában | jozsefvaros.hu

3/13/2019

Teltházas rendezvényen mutatkozott be az Egyszülős Központ New Yorkban, az ENSZ székházában. A világszervezet Nők Helyzetével Foglalkozó Bizottságának kéthetes ülésszakán tartott előadást Nagy Anna, a Józsefvárosban található Egyszülős Központot működtető Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány vezetője.

 

Tovább a cikkre

Rendhagyó színházi előadások elváltaknak | magyarnemzet.hu

3/1/2019

Rendhagyó színházi előadásokat szerveznek elváltaknak: a Második Felvonás címmel meghirdetett sorozat kedden indul a Katona József Színházban az elhúzódó szakítás témájával.

 

Tovább a cikkre

Női vállalkozókat díjaztak | orientpress.hu

2/28/2019

Sikeres női vállalkozókat díjazott a Professional Women's Association (PWA) – Sikeres Nők Egyesülete, valamint a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány – közölte a SEED Alapítvány csütörtökön az MTI-vel.

 

Tovább a cikkre