SAJTÓSZOBA

2020/07/15

Nehéz helyzetben lévő egyszülős és nagycsaládosoknak biztosít térítésmentes nyaralást a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően mintegy 3200 nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július közepétől szeptember közepéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a...

2020/06/04

A Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár által elindított Nők a Magyar Nemzetért Mozgalom egyik meghatározó célja, hogy segítse a hátrányos helyzetű családok boldogulását, különös tekintettel a járványügyi helyzetre.

Az MVM Csoport kiemelten fontosnak tartja a rászorulók támogatását, ezért az egyesület felkérésnek eleget téve tí...

Ma van gyereknap és a magyar hősök emlékünnepe, az elmúlt időszakban rengeteg hős született a négy fal között. Az Egyszülős Központ, a FICSAK, a Ringató és a Magyar Női Unió rájuk szeretné felhívni az emberek figyelmét, arra, hogy a veszélyhelyzet kihirdetése óta eltelt időben milyen sok területen kellett helytállniuk az édesanyáknak. 

Egy héttel ez...

2020/05/01

#nehagydegyedül címmel társadalmi érzékenyítő kampányt indított az Egyszülős Központ, melyben híres emberek, közéleti személyek hívják fel a figyelmet az egyszülős családok nehéz helyzetére, ami a jelenlegi körülmények között még súlyosabb.

300 ezer olyan család van ma Magyarországon, ahol most egyetlen ember végzi a családfenntartás, gondoskodás, n...

2020/04/17

Áthelyezte az online térbe szolgáltatásainak többségét az Egyszülős Központ, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt is folyamatosan segítséget nyújtson a bajba jutott családoknak - közölte az Egyszülős Központ.

A közlemény szerint továbbra is elérhető a jogi segítségnyújtás, a coaching, a pszichológiai tanácsadás, a segítő beszélgetés, az állásközve...

Az Egyszülős Központ a veszélyhelyzet alatt is folyamatosan és többféle szolgáltatással, adománnyal támogatja az egyszülős családokat. A korábbi szolgáltatások jó része online formában jelenleg is elérhető és megerősítettük az adományozási tevékenységünket, hogy élelmiszerrel, tisztító- és tisztálkodószerrel is támogassuk az arra rászoruló családok...

2020/03/27

A most kialakult rendkívüli helyzetben az egyszülős családok az egyik legveszélyeztetettebb társadalmi csoport, hiszen egyetlen szülőnek kell ellátnia azokat a feladatokat, amelyeket a mostani helyzetben gyakran még két szülő sem tud megoldani.

Ebben a krízishelyzetben még nagyobb szükségük van a segítségre, ezért az Egyszülős Központ több online s...


A budapesti Egyszülős Központ éppen egy éve nyitotta meg a kapuit, hogy szolgáltatásokkal, programokkal, tanácsadással és közösséggel segítse azokat a családokat, ahonnan hiányzik az egyik szülő.


Az első születésnap kapcsán megvontuk a mérleget – ez történt az Egyszülős központban az elmúlt egy évben:


-    4500 családot értünk el, akár a szülőknek...

2019/04/17

Hálásan köszönjük a Mutton Kft. – Expodom kerti pavilonok forgalmazójának segítségét, akiknek köszönhetően alapítványunk munkáját most már egy kiváló minőségű, gyorsan összecsukható pavilon is segíti.


Magyarországon ma 300 ezer családban félmillió gyereket nevel csak egyetlen szülő. Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány 2005 óta segíti az egyszül...

2018/10/09

Tisztelt kollégák!

Minden eddiginél több gyermek és szülő vehetett részt idén olyan kedvezményes üdüléseken, amelyeket kifejezetten egyszülős családoknak hirdettek meg. A hétvégén az utolsó turnusok is véget értek, ebben az évben több mint 820 gyerek és 500 szülő nyaralhatott rendkívül kedvezményes áron táborokban és családi hétvégéken.

A legtöbb egy...

Please reload

Kapcsolatfelvétel
Esemény fotók