Fuss magadért egy kört az Egyszülősök csapatával!

A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet futást szervez, melynek keretén belül az egészségügyben dolgozók körbefutják az országot, összesen 1600 km-t, szeptember 17. és október 2. között. Az utolsó napon bárki csatlakozhat a felhíváshoz, és beállhat a futók közé, hogy együtt tehessék meg az utolsó kijelölt távot, ezzel felhívva a figyelmet az egészségtudatos életmódra. Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány is szeretne résztvenni a felhívásban. Ha szívesen csatlakoznál csapatunkhoz, olvass tovább a részletekért!

A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet által megrendezett futás célja, hogy hangsúlyozzák egészségünk megőrzésének fontosságát. A bő 2 hét során minden napnak megvan a saját témája: a program olyan egészségügyi problémákra hívja fel a figyelmet, mint például a dohányzás, az elhízás, különböző betegségek, vagy a rendszeres szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozza.

A szervezők az utolsó napon mindenki számára lehetővé teszik a részvételt, aki szeretne csatlakozni a felhíváshoz, és így együtt futhatja le az aznapra kijelölt távot az egészségügyben dolgozókkal. Az utolsó maratoni szakasz megtétele (44,2 km) október 2-án fog lezajlani. A becsatlakozásra Verőcén lesz lehetőség, és végül Budapesten lehet majd átlépni a célvonalat. Azok, akik kevésbé éreznek erőt egy teljes maraton teljesítésére, Verőce és Budapest között több helyen is beállhatnak a futók közé, attól függően, hogy mekkora távot szeretnének teljesíteni: Vác (34,6 km), Sződliget (27,8 km), Göd (21,8 km), Dunakeszi (19 km), Megyeri híd budai hídfő (9 km), és végül az utolsó 6 km-es csatlakozási pont Békásmegyer környékén.

Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány is szeretne csatlakozni a programhoz, ezzel felhívva a figyelmet az egészséges életmód fontosságára. Kutatások bizonyítják, hogy az egyedülálló szülők átlagosan rosszabb egészségi állapotban vannak, mint azok, akik ketten viselik gondját gyermeküknek, hiszen rengeteg feladat, nehézség hárul az egyszülősökre, és emiatt sokkal kevesebb időt tudnak önmagukra és saját egészségük megőrzésére fordítani.

Szeretnénk egy csapatot toborozni, akik együtt, egyszülős pólóban vennének részt a futásban, hogy mi is hirdethessük az egészségünk fontosságát. A csapat becsatlakozhat egy közösen megbeszélt távon, de ha nagy a vállalkozó szellem, akkor az egyszülősök akár az egész maratont lefuthatják váltóban.

Ha Te is szeretnél részt venni a futásban az egyszülősök csapatával, kérjük jelentkezz e-mailben az info@egyszulo.hu e-mail címen, megjelölve, hogy mekkora távot vállalnál szívesen, és amint összegyűlt a csapat, közösen leadjuk jelentkezésünket a program honlapján.

Magáról a programról részletes információt találtok az alábbi weboldalon: http://fussegykort.hu/

Szeretettel várjuk a jelentkezéseket!

Kiemelt
Ezt is nézd meg 
Címkék