Solymári Egyszülős Klub

A solymári klub azért alakult, hogy az egyedülálló szülők ne érezzék teljesen egyedül magukat az élethelyzetükkel, problémáikkal, ahol megérthetik őket, nem érzik úgy, hogy meg vannak bélyegezve, és vidáman eltölthetünk néha pár órát együtt, örülve pusztán a létezésünknek.

A klubot vezeti Gulyás Gyöngyi, jelenleg GYED-en lévő édesanya, 2 kisgyermeket nevel egyedül.

"Elkezdtem kutatni, hogyan tudom megvalósítani, amit szeretnék, és ráakadtam az interneten a budapesti Egyszülős Központra, amelyet az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány működtet. Nagyon megörültem, hogy valakik ezt a segítő tevékenységet már végzik, és ráadásul profi módon egy nagyszerű csapattal, ezért egyértelmű döntés volt, hogy megkeresem őket, tudunk-e valamilyen formában kapcsolódni egymáshoz. Tudtunk. Megszületett az alapítvány kis ágacskájaként egy friss hajtás, Egyedülálló Szülők Klubja Solymár.

Céljaink: - Közös programok létrehozása, ahol gyermekek és szülők jól tudják érezni magukat együtt - Hosszú távon fejleszteni a klub tevékenységeit, klubhelység létrehozása - Önkéntes segítők bevonása, egy építő, segítő közösség létrehozása. Várjuk olyan önkéntesek jelentkezését, akik ebben részt tudnak vállalni pl.: jogász, pedagógus, fejlesztő pedagógus, lelki gondozó, családterapeuta, életvezetési tanácsadó, munkaerő piaci tanácsadó, pszichológus. Szeretnénk az önkéntesek segítségét felajánlani, továbbítani olyan családok felé, akik ezeket a szolgáltatásokat alapvetően nem tudják igénybe venni anyagi okok miatt.

- Szeretnénk felkutatni segítő szándékú helyi vállalkozásokat, civil szervezeteket, akik alkalomadtán anyagi, tárgyi, vagy éppen foglalkoztatással kapcsolatos segítséget nyújthatnának. - Segítségnyújtás önéletrajz elkészítésében egyedülálló szülőknek - A tevékenységek bővítése az igények és a felajánlások függvényében, a támogatott programokhoz regisztrációs rendszer létrehozása, pl. egyszülős kártya függvényében lesznek igénybe vehetőek. A kártya kiváltásában segítségnyújtás.

Várjuk azokat a szülőket, akik egyedül nevelik gyermeküket és szívesen csatlakoznának egy „építő” közösséghez.

Klubunk Facebook oldala: https://www.facebook.com/solymar.egyszulo.5?fref=pymk E-mail címünk: egyszulo2083@gmail.com

Kiemelt
Ezt is nézd meg 
Címkék